Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. mars 2010 kl 22.30 Bokprogrammet

På Harry Hole-tur i Oslo

: Jo Nesbøs bøker er nå utgitt i 37 land. Bokprogrammet tar med forfatteren på en tur i karakteren Harry Holes Oslo. (Foto: Jon Anton Brekne, NRK)
: Jo Nesbøs bøker er nå utgitt i 37 land. Bokprogrammet tar med forfatteren på en tur i karakteren Harry Holes Oslo. (Foto: Jon Anton Brekne, NRK)
Den siste utgaven av Bokprogrammet handler om Jo Nesbøs forfatterskap. Programleder Hans Olav Brenner og forfatteren oppsøker steder i Oslo som tilhører karakteren Harry Holes univers.

Siden forfatterdebuten i 1997 har Nesbø hatt stor suksess med sine historier om etterforsker Harry Hole, og bøkene er nå utgitt i 37 land. Nesbø har opparbeidet seg status som en av de store innen europeisk krimlitteratur og prisene har formelig drysset over hans hode. I skrivende stund venter vi på svar om han vinner den amerikanske prisen Edgar Allan Poe Award, for romanen "Sorgenfri".

Bokprogrammets rundtur i Oslo starter i Sofiesgate 5 ved Bislett stadion, der etterforsker Harry Hole bor i den blå bygården. Derfra er veien kort til Restaurant Schrøder, stampuben på St Hanshaugen. Siste stopp er på Oslo Politikammer der vi treffer ekte drapsetterforskere. Hvorvidt de er like alkoholiserte som Harry Hole, er vel lite sannsynlig.

Oslo spiller en viktig rolle i bøkene, selv om forfatteren presiserer at det er et fiktivt Oslo han har skapt. For de som kjenner byen, gir det likevel en ekstra dimensjon å lese om mord i Frognerbadet, skumlinger i Sorgenfrigata eller skummende øl på St.Hanshaugen – det får heller være at dette er en mørk utgave av byen.

Egenproduksjon, 2010
Programleder: Hans Olav Brenner,
Prosjektleder:Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice