Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. mars 2006 kl 20.20 Tore på sporet

Vil møte mamma

Ilona fra Spikkestad har satt sin lit til at Tore Strømøy kan hjelpe henne med å spore opp sin tyske mor. (Foto: NRK)
Ilona fra Spikkestad har satt sin lit til at Tore Strømøy kan hjelpe henne med å spore opp sin tyske mor. (Foto: NRK)
Ilona ble født i Tyskland, men vokste opp i Norge. Sin biologiske mor har hun ikke sett siden hun var liten jente. Hun håper får møte moren sin igjen, og har bedt Tore Strømøy om hjelp til å finne henne.

Ilona fra Spikkestad kom til Norge som et såkalt "fetebarn" etter siste verdenskrig. Det norske paret som tok vare på henne, ble så glad i den lille jenta at de ønsket å beholde henne. Så da Ilona reiste hjem til Tyskland og moren sin, ba det norske paret om å få adoptere henne.

Siden Ilonas mamma så at mulighetene til å få et godt liv var så mye større i Norge, godtok hun at det norske paret skulle ta vare på datteren. I noen få år hadde mor og datter sporadisk kontakt inntil den opphørte mens Ilona stadig var en liten jente.

I dag er Ilona godt voksen, men barndomsminnene har hun fortsatt. Derfor ønsker hun også å treffe moren sin igjen. Kan Tore hjelpe henne?

Gjensynet
I kveld blir det også gjensyn med Emma og moren hennes, Nadia Gro. Nadia Gro skrev til Tore for noen år siden med et sterkt ønske om at datteren skulle få se farens grav og møte farsslekten. De kom fra Martinique, og i følge med Tore Strømøy dro mor og datter av gårde til faren Georges siste hvilested.

I fars fotspor
Til slutt blir vi med tre søsken fra Trønderlag på jakt etter sannheten om sin canadiske far. Etter at moren deres døde veldig ung, tok faren vare på barna i noen få år. En dag søskenflokken våknet, var han forsvunnet, og siden har ingen av dem hørt noe fra ham.

Lloyd, Jan Erik og Mari-Ann vil vite hvorfor faren forlot dem og reiser til Canada for å følge etter i farens fotspor.

Om serien
Tore på sporet er blitt en institusjon på linje med Frelsesarmeen og Røde Kors når det gjelder etterlysningstjeneste. Programmet feirer i år 10-årsjubileum, og siden starten har programleder Tore Strømøy reist verden rundt mange ganger sammen med mennesker som har et sterkt ønske og behov for å finne tilbake til sine røtter og finne igjen forsvunne familiemedlemmer.

Tusenvis av nordmenn har kontaktet redaksjonen for å få hjelp. Hver eneste dag i 10 år har redaksjonen mottatt brev, e-post og telefoner fra seere som trenger hjelp til å spore opp slekt og venner. Dette har resultert i ti, nye programmer, hvor du får være med på nye sterke og gripende møter mellom mennesker som endelig får på plass viktige brikker i livet sitt.

I tillegg til de nye, spennende sakene, får vi også et gjensyn med mennesker som har vært med i de tidligere programmene. Da får du vite hvordan det egentlig gikk, etter at Tore brakte dem sammen på tv.

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK program riks (2006)
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Karen Bit Vejle, tlf. 73 88 17 37/907 722 81
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,


LENKER
  • Les mer: