Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. mai 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 11. mai kl 22.00
Flekke United (10:14)

SOS-barn møter sin fadderfamilie for første gang

Saye (21) fra Liberia gleder seg til å reise til Holland der han skal møte sine SOS-faddere. I 11 år har familien Augenbroe støttet ham økonomisk og vært hans eneste \"familie\". I kveldens episode møtes de for første gang.

Før Saye kom til United World College i Flekke, vokste han opp i en SOS-barneby i hjemlandet Liberia. På grunn av borgerkrig ble han senere flyttet til et SOS-ungdomshjem i Gambia.

Etter mange år med brevveksling kjenner Saye familien Augenbroe godt. Men det er likevel mange ting han aldri har fått fortalt. Også den nederlandske fadderfamilien har mange ubesvarte spørsmål.

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år i et tett og avsondret skolesamfunn. Vi møter Yasemin (16) fra Tyrkia, Fernando (17) fra Nicaragua, Saye (21) fra Liberia, Vicky (17) fra Danmark, Mark (17) fra Kina, Chris (21) fra Zimbabwe og Aili (17) fra Norge.

Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK1 torsdag kl 22.00

Bilde
I kveldens episode av \"Flekke United\" møter Saye (21) sin faddermor mrs. Augenbroe for første gang. (Foto: privat).

Saye sammen med noen av barna i familien Augenbroe. (Foto: privat).

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Idé og opplegg: Randi Helland
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123