Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. januar 2012 kl 03.15 Melodi Grand Prix 2012

Fullt MGP-fokus i Larvik!


To dager før delfinale 2 er det fullt MGP-fokus i Larvik. Programleder Jan Åge Fjørtoft inviterer gjester og artister til studio. Vi kommer tettere på artistene, får historiske tilbakeblikk og tar pulsen på MGP-sirkuset fra uke til uke.

Det er ikke mange som vet at Jan Åge Fjørtoft, tidligere fotballproff og nå programleder i Viasat, er en godt skjult MGP-ekspert.

– Fra ABBA vant i 1974 har MGP vært en årlig begivenhet i Fjørtoftfamilien, og da jeg spilte ute i den store verden var jeg en primus motor for MGP-fester. Når jeg nå får denne sjansen synes jeg det er veldig spennende og utfordrende. Endelig kan all den kunnskapen som jeg har undertrykt i en fotballgarderobe komme ut, sier Fjørtoft, som vil gjøre dette i tillegg til programlederjobben i Viasat.

Mens programlederparet Marte Stokstad og Per Sundnes skal lede lørdagssendingene, er det Jan Åge Fjørtoft som skal ta for seg historiske tilbakeblikk, diskutere kostymer og artistprøver på torsdagene på NRK1 fra 19. januar.

– Torsdagene blir unplugged-varianten, hvor vi skal vise og prate om det som har blitt dekket over tidligere. Vi skal skjerpe konkurranseformen i en konkurranse som handler om å representere landet sitt. Ingen ære er større enn det, mener Fjørtoft.

Om torsdagsprogrammene
– MGP 2012 skal gjøres større og bedre, og da har vi blant annet sett på store sportssendinger for inspirasjon. Delfinalesendingene på lørdagene vil fortsatt være den største arenaen, men veien dit skal også dokumenteres og kommenteres - som i sporten. Og da falt programledervalget naturlig på Jan Åge Fjørtoft, forteller prosjektleder i NRK, Stian Malme.

Torsdagsprogrammene vil sendes før hver delfinale på NRK 1, og for første gang vil publikum bli sluppet inn i den magiske MGP-verden.

– MGP er den største musikkonkurransen i Europa og skaper et vanvittig engasjement hos det norske folk. Vi utvider derfor sendetiden med fire ekstra torsdagsprogrammer og kan belønne seerne med masse ekstrastoff fra både inn- og utland. Vi vil vise mer av artistenes reise, fra de blir plukket ut til de står på scenen. Det blir også plass til paneldiskusjoner og historiske tilbakeblikk, sier Malme.

Underholdningsprogram i fire deler
Produseres av Eyeworks Dinamo og NRK
Programleder: Jan Åge Fjørtoft
Prosjektleder NRK: Stian Malme , tlf: 902 09 233
Produsent for delfinalearrangementene: Eyeworks Dinamo, Dag Hvaring, tlf 901 53 848
Presseansvarlig NRK: Silje Marie Lien , tlf: 975 25 287
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900