Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. juni 2013 kl 13.55 Kinas mat

Populært pepper


Programleder Fredrik Önnevall glemmer aldri den fantastiske opplevelsen han hadde første gang han prøvde sichuanpepper – en prikkende, nummen følelse kombinert med mild sitrussmak. Også kineserne elsker krydderet, som er en viktig ingrediens i det berømte kjøkkenet fra provinsen Sichuan.

Sichuanpepper er strengt tatt ikke pepper i det hele tatt, men en plante som tilhører sitrusfamilien. Krydderets popularitet har gjort det mulig for Zou Zhongying å forlate fabrikkjobben i storbyen og flytte tilbake til landsbygda som bonde.

Fredrik Önnevall møter henne i landsbyen der hun har startet et helt nytt liv.

Om serien
Programleder Fredrik Önnevall tar oss på kryss og tvers i Kina for å finne den beste maten, de mest spesielle stedene og de mest spennende skjebnene. I hver episode er det én matingrediens som står i fokus.

Seriens hjemmeside og oppskrifter finner du her: Kinas mat

Svensk matserie i 8 deler (sesong 2)
Originaltittel: Kinas mat
Produksjon: SVT/Norvisjonen (2012)
Programleder: Fredrik Önnevall
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Kinas mat