Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mai 1999 kl 20.20 'Allo, 'Allo!

\'Allo, \'Allo! (t)


NRK1 lørdag 8. mai kl 20.20
`Allo, `Allo!

Alfonse på frierføtter

Offisielt er kaféverten René omkommet under dramatiske omstendigheter. Derfor er han nå tvunget til å opptre som sin egen tvillingbror.
Dermed har Edith har fått status som enke, og hennes trofaste beundrer, Monsieur Alfonse, bestemmer seg for å smi mens jernet er varmt. Han anmoder Edith om hennes hånd, og hun er ikke snauere enn at hun svarer ja.
René er mildt sagt sjokkert over nyheten. Ikke så mye på grunn av tapet av Edith, men fordi han vil miste kafeen og alt den inneholder - inklusive de fire gullbarrene han har stjålet fra general von Klinkerhoffen. Det er bare én måte å redde situasjonen på: Han må gifte seg meg Edith...

Om \"`Allo, `Allo!\"
Denne britiske situasjonskomedien er like populær blant tv-seere i Singapore og Zimbabwe som i USA og Europa. Også blant norske seere har den i flere år vært en sikker vinner. På lørdagskveldene helt fram til høsten er det igjen duket for vanvittige forviklinger på Renés kafé.
BBC har laget ni serier på til sammen nærmere 90 episoder i serien, som hemningsløst harselerer over patriotiske krigsfilmer. I NRK ble den første sendt i 1989, og for to år siden startet man helt forfra igjen med de aller første episodene - med enorm suksess.
Vi er nå kommet fram til den femte serien, og alt er stort sett ved det gamle. Vår noe unnfallende helt, den franske kaféverten René (Gorden Kaye), driver stadig sitt risikable dobbeltspill der han forsøker å balansere mellom tyske okkupanter og motstandsbevegelsens folk. Han må også være konstant på vakt mot sin hustru Edith (Carmen Silvera) mens han varter opp sine to sexy og hengivne servitriser, Mimi (Sue Hodge) og Yvette (Vicki Michelle).

NRK1 lørdag kl 20.20
Tidligere sendt 26. oktober 1996

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Alfonse (Kenneth Connor) vil gifte seg med Edith.

Britisk komiserie
Produksjon: BBC (1989)
Av Jeremy Lloyd og David Croft
I rollene bl.a. Gorden Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Sue Hodge, Kenneth Connor, Kirsten Cooke, Richard Marner, Hilary Minster, Guy Siner og Richard Gibson
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51