Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 26. februar 2003 kl 22.35 Kar for sin kilt

Hemmeligheter og løgner

Duncan har alltid hatt et godt øye til pene jenter, og når ukjente Jessica (Rae Hendrie) dukker opp, er han ikke sen om å få kontakt. Hun er bare i Glenbogle på besøk, men får sjokkerende informasjon om sitt familieopphav.

Duncans romantiske planer med Jessica blir raskt stoppet når det kommer fram at Golly er jentas far. Det ligger en lang historie bak, som blir nødt til å komme ut en gang for alle.

Stuart McIntosh (Simon Weir) kommer til Glenbogle for å reparere en bro, og fatter interesse for de små forlatte husene på eiendommen. Han får ideer, og vil kjøpe flere av husene for å tjene penger. Archie er først åpen for å selge, men trekker seg tilbake når han innser at Stuart har løyet til ham om hvor mye de små husene er verdt. Som om ikke det var nok flørter Stuart også hemningsløst med Lexie…

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.


Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Lorraine Pilkington, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Anna-Marie Normann. 23047853


LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet