Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. august 2004 kl 00.00 Dead Gorgeous

En farlig vennetjeneste

Rose (Fay Ripley) og Antonia (Helen McCrory) legger planer for å ta livet av sine ektemann. (Foto: Carlton International)
Rose (Fay Ripley) og Antonia (Helen McCrory) legger planer for å ta livet av sine ektemann. (Foto: Carlton International)
Under krigen var Rose og Antonia gode venninner. I 1946 møtes de tilfeldigvis igjen i London, og det viser seg at begge to er ulykkelig gift. Hva om de hjalp hverandre å bli kvitt sine ektemenn?

Rose Bell (Fay Ripley) lider under sin brutale og gjerrige ektemann Barry, en tidligere dekorert flyger. Det eneste hun har å fordrive tiden med, er å se i butikkvinduer og drømme om et annet liv.

Antonia (Helen McCrory) er rik, tar seg strålende ut og har et lidenskapelig forhold til en vakker mann, Vic. Til Antonias fortvilelse er elskeren i ferd med å reise til Amerika, og hun er redd hun skal miste ham for godt. Hennes mann Hector, en suksessrik fabrikkeier, nekter å gi henne skilsmisse.

Dilemma
Rose oppdager at Barry har hatt et forhold på si. Han er blitt far i all hemmelighet, og nå planlegger han å heve en durabelig sum penger gjennom en livspolise. Rose vet verken ut eller inn, og hun tar kontakt med Antonia. Sammen legger de en plan for hvordan de skal ta livet av Barry slik at Rose kan innkassere forsikringspengene i stedet, og før Rose får tenkt seg om, har Antonia dyttet Barry foran et tog. Han blir drept momentant.

Så snart obduksjonen og begravelsen har funnet sted, krever Antonia at Rose gjengjelder tjenesten. Men Rose har truffet Hector, som hun liker svært godt, og hun blir skrekkslagen over tanken på å drepe en så hyggelig mann. Antonia insisterer imidlertid på at ugjerningen skal gjennomføres, og det fortest mulig.

Rose befinner seg i et grusomt dilemma, med mindre hun kan finne en utvei...

Britisk tv-film fra 2000
Originaltittel: Dead Gorgeous
I hovedrollene: Fay Ripley, Helen McCrory, Ron Cook, Lloyd Owen.
Regi: Sarah Harding og Andrew Payne
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36