Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 søndag 26. august 2007 kl 22.05 Jazzklubben

Varangerfestivalen

Vadsø storband. (Foto: NRK)
Vadsø storband. (Foto: NRK)
Barentsmusikk, hva er det?
Bli med til Varangerfestivalens 25-års jubileum og opplev det selv:
En heftig miks av varm bebop, nyskreven storbandjazz og russisk-norsk musikertreff i eliteklassen - blant annet…


"Jazzklubben" tar deg med til Øst-Finnmark og Varangerfestivalen. Gjennom 25 år har Vadsø hatt sin musikkfestival, og jubileumsfestivalen ble en gedigen fest. Avstandene er store i nord og man blir avhengig av fly og ikke minst vær. Likevel har Varangerfestivalen bygd seg opp til å bli Nord-Norges største festival innen jazz og rytmisk musikk.
Festivalen presenterer i hovedsak musikere og artister fra barentsregionen og i kveldens jazzklubb skal du få møte musikere som bor og virker i den nordlige landsdelen. Jazzbandet "The Bridge" er et møte mellom de tre fylkesmusikerne Tor Egil Braseth, Sverre Gjørvad og Andreas Fliflet i "Musikk i Finnmark", og de to russiske musikerne Konstantin Safyanov og Nikolay Kulikov. De har som mål å skape sin egen barentsmusikk.

Hallgeir Pedersen Trio er også et ensemble av internasjonal klasse. Under Varangerfestivalen framførte de hardtsvingende og varm bebop, i hovedsak komposisjoner av gitaristen Hallgeir Pedersen, med bassist Bjørn Alterhaug og trommeslager Trond Sverre Hansen.

Årets Varangerfestival kunne også by på nyskrevet storbandjazz av de gjestende trompetere Ole Jørn Myklebust og Erlend Gjerde, som sammen med
Vadsø Storband bød på en sødmefylt musikalsk reise.

"Jazzklubben" NRK P2
Søndag 26. august kl. 22.05 og onsdag 29. august kl. 19.30.