Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. januar 2006 kl 20.10 Don Juan de Marco

Don Juan - den evige forføreren


Den erfarne psykiateren Jack Mickler blir tilkalt for å forhandle med en selvmordskandidat i svart kappe og maske. Han kaller seg Don Juan de Marco. Den unge mannen finner ikke livet verd å leve fordi hans store kjærlighet, Dona Julia, har forlatt ham. Don Juan spilles av Johnny Depp, og i rollen som psykiateren møter vi Marlon Brando.

"Don Juan de Marco" er en romantisk komedie om mannen som trodde han var verdens største elsker, og om menneskene
som forsøkte å "helbrede" ham. "Ingen kvinne har noensinne forlatt min favn utilfredsstilt", sier Don Juan de Marco.

Psykiateren og pasienten
Jack Mickler er utbrent etter å ha løst, eller forsøkt å løse, andre menneskers problemer. Nå har han fått nok og planlegger å trekke seg tilbake. Men før han får gjort alvor av sine planer, får han sjansen til å begynne et helt nytt liv.

Det sørger det siste og mest fascinerende tilfellet i hans legegjerning for.

Etter bare én dags samtale med sin unge pasient, Don Juan de Marco, begynner Micklers tvil om dennes identitet å vakle. Han blir gradvis overbevist om at bare selveste Don Juan har evnen til å gjengi disse utrolig vakre beretningene om kjærlighet, begjær og romantikk.

Regissør Jeremy Leven
- Jeg har alltid drømt om å lage en film om kvinner, kjærlighet, romantikk og sex, sier forfatteren og regissøren Jeremy Leven.

Et eksemplar av Lord Byrons "Don Juan", som han ved en tilfeldighet kom over i den lokale bokhandelen, inspirerte ham til å lage filmen "Don Juan de Marco".

- Byrons bok inneholder en hel del politikk, men også noen absolutt fantastiske partier som jeg har lånt og vevd sammen med beretningen om en psykiater ved navn Jack Mickler, forteller Jeremy Leven.

- Don Juan, slik Johnny Depp framstiller ham, er en som er fullstendig forelsket i kjærligheten. Det er uinteressant om han er den virkelige Don Juan eller ikke. Uansett forårsaker han en enorm forandring hos sin psykiater, både profesjonelt og privat, sier regissøren.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Don Juan de Marco
Regi: Jeremy Leven
I rollene: Johnny Depp, Marlon Brando og Faye Dunaway
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 78 36/95 70 11 47