Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. mai 2001 kl 20.00 Landsbylegane

Ny kvinne på legesenteret

Patricia Davey (Annette Ekblom) kommer tilbake til hjembyen Cardale i et forsøk på å skaffe sin kreftsyke datter Nicki (Georgia Moffett) legehjelp.
Patricia Davey (Annette Ekblom) kommer tilbake til hjembyen Cardale i et forsøk på å skaffe sin kreftsyke datter Nicki (Georgia Moffett) legehjelp.
Dr. Joanna Graham, som kom Andrew og kameraten Ronnie til unnsetning etter en alvorlig bilulykke, takket ja til tilbudet om å slutte seg til legeteamet på The Beeches. I kveldens episode får hun en vanskelig sak å hanskes med, mens kollega David blir overrumplet av sterke følelser for moren til den kreftrammede tenåringsjenta Nicki.

Dr. Joanna Graham prøver å hjelpe bonden Michael Moore som er i ferd med å miste synet. Men hennes anstrengelser truer med å frarøve mannen hans levebrød. Samtidig risikerer Michael å bli fratatt sønnen Jamie som han har eneansvaret for.

Selv om Joanna bare har gjort hva hun mente var til hans eget beste, skjønner hun etter hvert at hennes handlinger kan få alvorlige følger.

Sterke følelser
I forrige episode så vi at bestemor Alice North bønnfalt David om å prøve og redde hennes kjære barnebarn Nicki som har fått blodkreft. Og David – som er en barndomsvenn av Nickis mor Patricia – lover å gjøre det som står i hans makt når den syke tenåringsjenta kommer fra Amerika hvor hun bor sammen med familien.

En benmargstransplantasjon framstår som den mest aktuelle behandlingsmåten. Men risikoen for at det kan gå galt, er så absolutt til stede, og når transplantasjonen endelig er gjennomført, og venter David og Patricia i spenning på resultatene. Patricia søker trøst og støtte i hans armer, noe som utløser lidenskapelige følelser.

Soveromsproblemer
I mellomtiden har Andrew fått besøk på legekontoret av en pasient som krever en rask løsning på sine ”soveromsproblemer”. Den uforklarlig impotente James Crick forlanger at Andrew gir ham en medisin som kan få fart på sexlivet.

Om serien
Sist sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien ”Landsbylegane”. Nå er vi tilbake på legesenteret The Beeches i Cardale hvor de to legene David Shearer (Adrian Lukis) og Andrew Attwood (Gary Mavers) har måttet jobbe ekstra hardt
etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei. Det tok sin tid å finne en som kunne erstatte henne, men nå har sykehuslegen Joanna Graham (Haydn Gwynne) sluttet seg til legeteamet på The Beeches.

I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). En gammel kjenning, den frittalende pensjonisten Alice North (Margery Mason), dukker også opp.

”Landsbylegane” gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 7, episode 3)
I hovedrollene: Gary Mavers, Adrian Lukis og Haydn Gwynne
Pressekontakt: Anne-Marie Astadtlf 23 04 98 41

Bilde
Patricia Davey (Annette Ekblom) kommer tilbake til hjembyen Cardale i et forsøk på å skaffe sin kreftsyke datter Nicki (Georgia Moffett) legehjelp.