Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 13. desember 2006 kl 23.05 Poltergeist

Skrekkens hus

Det begynner med at yngstedatteren Carol Anne hører en stemme som snakker til henne fra innsiden av tv-apparatet.
Det begynner med at yngstedatteren Carol Anne hører en stemme som snakker til henne fra innsiden av tv-apparatet.
En familie hjemsøkes av spøkelser som først synes lekne. Men så begynner det å skje uhyggelige ting som gjør at redselen brer seg.

Freeling er en vanlig amerikansk familie fra en forstad i California. De vet ikke at huset deres er bygd over en gammel gravplass. Steve og Diane Freeling har tre barn, tenåringen Dana, Robbie og ti år gamle Carol Anne.

Sent en kveld hører Carol Anne en stemme som snakker til henne fra innsiden av fjernsynsapparatet. Til å begynne med virker det som en spennende og litt skummel lek. Men så begynner barnas leker og andre gjenstander og å sveve
gjennom rommene, lyset blinker og huset rister. Det er som om en orkan er i ferd med å knuse både huset og dets innvånere.

Levende tre
Mens den skrekkslagne familien klamrer seg til livet, blir barnas klatretre levende og prøver å oppsluke Robbie. Foreldrene klarer å redde Robbie, men samtidig forsvinner Carol Anne inn i en annen dimensjon.

I et forsøk på å bringe datteren tilbake søker foreldrene profesjonell hjelp. Parapsykologen Dr. Lesh og den eksentriske eksorsisten, Tangina, får den vanskelige oppgaven.

Amerikansk spillefilm fra 1982
Originaltittel: Poltergeist
Regi: Tobe Hooper
I rollene: Jobeth Williams, Craig T. Nelson, Beatrice Straight, Dominique Dunne, Oliver Robbins, Heather O\'Rouke
Produsert av Steven Spielberg og Frank Marshall

Sendt tidligere