Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. april 2010 kl 20.10 Himmelblå

På tur til Oslo


Brynjar ligger på sykehuset etter hjerteoperasjonen, men er i relativt god form. Han har fått streng beskjed om å ikke hisse seg opp, og det er den største utfordringen for hissigproppen fra nord.

Karoline har sluttet å ta inn varer. Marit skjønner at hun har begynt å tenke på å flytte, og det stemmer - hun og Thomas vil reise til Sverige for å se på hus, og hun overlater nøklene til butikken til Marit.

Roy bestemmer seg også for å reise. Men ikke for godt. Han tar like gjerne med seg naboer og venner fra Ylvingen, og spanderer tur til Oslo på alle. Gjengen tropper opp på Rikshospitalet og overrasker Brynjar og Britt stort.

Roy prøver å overtale Brynjar til å lede kampen mot Leif Grøndahl og vindmøllene, men Brynjar skjønner at han ikke har krefter til det. Han peker på Roy selv, og mener at han kan ta lederskap i denne skjebnestunden for øya.

På Ylvingen er Marit alene igjen, sammen med Leif og Turid. Plutselig møter kokkevenninnen Annette opp, hun skal starte fiskerestaurant sammen med Marits andre venninne Kaia på Ingierstrand utenfor Oslo, og har møtt leverandører på kysten. De to jentene gleder seg stort over gjensynet. Men det blir raskt klart for Annette at Ylvingen nå er mer fraflyttingstruet enn noensinne.

De slapper av i kaféen om kvelden når telefonen ringer. Marit får sjokk da hun hører hvem som ringer.

Om serien
"Himmelblå" er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya Ylvingen i Nordland.

De første åtte episodene ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde "Himmelblå" til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står de siste ferske åtte episodene for tur, og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.


Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 3 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manusforfattere: Morten Hovland, Birgitte Bratseth
Manusredaktør: Margrete Kåset
Regi: Petter Næss, Trond Fausa Aurvåg, Audny C. Øiamo-Holsen, Eva Dahr
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen, Tore Bergstrøm
Medvirkende: Line Verndal (Marit), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland) m.fl.
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900