Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. juni 2009 kl 21.30 Selma og Sophie

Forfatteren og den forbudte kjærligheten

Helena Bergström (i midten) som Selma Lagerlöf, sammen med Ingela Olsson (t.v) som Valborg Olander og Alexandra Rapaport som Sophie Elkan.(Foto: Ola Kjelbye)
Helena Bergström (i midten) som Selma Lagerlöf, sammen med Ingela Olsson (t.v) som Valborg Olander og Alexandra Rapaport som Sophie Elkan.(Foto: Ola Kjelbye)
Fjorten år er gått etter forrige episode. Året er 1909 og Selma skal som verdens første kvinne motta Nobelprisen i litteratur. Hun har oppnådd sine drømmer; den ene etter den andre, og er nå blitt en verdensberømt forfatter.

På Nobeldagen er fortsatt hennes livsledsager, Valborg Olander, ved hennes side. Men så dukker Sophie opp, og det blir starten på et trekantdrama mellom de tre kvinnene. Både Valborg og Sophie kjemper om Selmas kjærlighet. Samtidig trer en fortidens skygge fram og truer med å offentliggjøre de hemmelige brevene mellom Selma og Sophie.

Jubileum
I forbindelse med den svenske forfatteren Selma Lagerlöfs 150 års jubileum sender NRK den andre av to episoder i den svenske miniserien om en av vår tids største forfattere. Serien handler om Selmas kjærlighet til Sophie Elkan og forholdet med Valborg Olander - og ikke minst hennes blandede følelser for Nobelprisen hun fikk i 1909.

Den kjente skuespilleren Helena Bergström spiller rollen som Selma Lagerlöf og serien tar for seg to avgjørende døgn i forfatterens liv. I den første episoden møtte seerne en ung Selma Lagerlöf på reise i Sicilia sammen med sin venninne og elskerinne, Sophie Elkan. I den andre episoden forbereder en eldre, mer etablert Selma seg på å motta Nobelprisen i litteratur. Manuset har Åsa Lantz basert på utdrag fra den nylig utgitte brevvekslingen mellom de tre kvinnene

Svensk dramaserie (2008)
Produsert av SVT/Nordvisjon/samproduksjon
I rollene: Helena Bergström, Ingela Olsson, Alexandra Rapaport, Sonja Richter, Martin Wallström, Maria Hörnelius m.fl.
Manus: Åsa Lantz
Regi: Erik Leijonborg.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326/23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900