Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. mars 2000 kl 20.30 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 12. mars kl 20.30
Halleluja! (3:9)

Eks-narkomane Rita og Willy Grytvik fant nytt liv med hverandre.

Hun heter Rita, han Willy. Hun hadde bak seg 25 år som sniffer og narkoman, han like lenge som alkoholiker. På Evangeliesenteret fant de hverandre - og et nytt liv. Møt dem sammen med Jonas Fjeld i søndagens \"Halleluja\".

- Det er helt utrolig det som har skjedd med disse to, sier programleder Kjell Erik Moen.
- Kanskje særlig med Rita. Hun var en del av gatebildet i Oslo i årevis. Jeg gikk selv forbi henne utallige ganger nede i sentrum. Da satt hun ofte i trappa ned til T-banen og tigget penger. Eller hun vaklet \"stein\" og avkreftet omkring. Jeg ville ikke satset pengene mine på hennes framtid akkurat da. Derfor er det så fantastisk at hun har kommet seg på beina.

Åtte år og lim-sniffer
Rita Opås Grytvik var åtte år da hun sniffet lim første gang. Fra da av gikk det jevnt nedover for ungjenta fra Nittedal. Det samme gjorde det for Willy Grytvik fra Frøya. Allerede som 18- åring hadde han drukket seg avhengig av alkohol. Ikke mange levnet dem store sjansen til å lykkes da de \"la seg inn\" på Evangeliesenteret for litt over to år siden. Men kjærligheten - og i følge dem selv, Gud - ville det annerledes. For ikke bare opplevde de begge en religiøs omvendelse, men de traff hverandre også.

- Første gang jeg så Rita sto hun der så lita og spinkel. Jeg fikk en godhet for henne med én gang, forteller Willy Grytvik i programmet.
Godheten utviklet seg raskt til mer alvorlige følelser, som etter hvert fant resonans hos Rita også. I fjor sto de bryllup, med selveste Ludvig Karlsen, Evangeliesenterets grunnlegger, som \"prest\".

I dag bor Rita og Willy i Eikefjord utenfor Førde. De to er til og med blitt tre. Lille Bjørn Willy er blitt ett år og er like sunn og frisk som en ett år gammel krabat skal være.
De to nygifte måtte tenke seg om et par ganger før de sa ja til å fortelle sin historie på tv, men de valgte å gjøre det for å vise med sine egne liv at det umulige er mulig.

- Når vi kunne få det til, kan alle det, sier Willy.
- Vi var gitt opp av alle. Men med Guds hjelp var vi i stand til å hjelpe oss selv, sier de to. Men de er nøye med å understreke at faren på ingen måte er over. De kjenner folk som har \"sprukket\" etter å ha vært \"nykter\" i årevis. Rita og Willy må jobbe meget bevisst med seg selv for å unngå at det samme skjer dem.

Jonas Fjeld i en noe uvanlig setting
En av Rita og Willys favorittartister er Jonas Fjeld. Derfor var det glede i leiren da det ble klart at Drammens store sønn ville være med å spille i programmet. Jonas Fjeld stiller med en meget spennende band-besetning og spiller både egne ting, en Hank Williams-låt og gospel.

NRK1 søndag kl 20.30

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved: Bjørg Kittelsen og Marin Klaseie
?
Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53