Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. mars 2000 kl 22.30 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 onsdag 15. mars kl 22.30
Advokatene (11:14)

Blodig trekant

Advokat Bobby står igjen overfor en delikat og vanskelig oppgave. Han skal forsvare Douglas Forsythe og Mary Jane Wigging. De to har hatt et intimt forhold gående og står nå tiltalt for å ha drept hennes ektemann, den velstående herr Wiggins.

Fabrikkdirektøren og millionæren Wiggins er angivelig drept med gift, men spørsmålet er om det finnes en viss sannsynlighet for selvmord. En psykiater bedyrer at mannen slett ikke hadde vist tegn til depresjoner, og at teorien om selvmord derfor må blankt avvises.

Douglas Forsythe var ansatt ved stålverket der Wiggins var sjef, og han forteller i retten at han og Mary Jane hadde en samtale med Wiggins rett før han døde. Ingen av de to har særlig godt alibi, og det blir en vanskelig oppgave for juryen å avgjøre skyldspørsmålet.
I mellomtiden har to andre fra Bobbys advokatkontor, Eugene og Berluti, et møte med en politimann som vil fremme en temmelig spesiell erstatningssak. Han vil ha økonomisk kompetanse fordi jobben har påført ham rasefordommer. Den saken er heller ikke av de enkleste å føre...

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten. Ofte tar de saker for ubemidlete, og dermed kan det bli vanskelig å holde selskapets stramme budsjett i balanse.

Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK2 onsdag kl 22.30

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Practice

Pressekontakt: Fjernsynets info.avd.: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53