Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. september 2000 kl 20.25 På grensen: Muskuløse menn i uniform

På grensen: Muskuløse menn i uniform (tt


NRK1 lørdag 16. september kl 20.25
På grensen (1:8)

Toll, tull og kjærlighet
Ingar Helge Gimle og Claes Månsson spiller henholdsvis norsk og svensk grensevakt i NRKs nye sitcom \"På grensen\", som er en samproduksjon mellom NRK Drama og SVT Drama Göteborg. Serien utspiller seg på en tollstasjon mellom Sverige og Norge, og grensen går midt på skrivebordet mellom de to vaktene.

Den stadige konflikten mellom de to handler imidlertid ikke om grensespørsmål, men om en kvinnes gunst. Her er det duket for toll, tull og kjærlighet!

Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) har tilbrakt hele sitt arbeidsliv på grensestasjonen, og tiden har stått litt stille. Så kommer Barbro (Gunnel Fred) og roter det til. Hun har flyttet fra storbyen for å leve et idyllisk liv på landet, og hennes ambisjon er å skrive bok. Nå starter en klønete kamp mellom Runar og Conny om Barbros oppmerksomhet.

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif som er en sentral person i serien, mens Mathias Calmeyer og Tone Helly-Hansen gestalter forskjellige roller som norske menn og norske kvinner. Også svenske Ingemar Carlehed fremtrer i forskjellige roller som svenske kvinner.

Lang tradisjon i samarbeid
- NRK Drama og SVT Drama Göteborg har lange tradisjoner i å samarbeide om såkalte sitcom-serier. Dette samarbeidet har i årenes løp ført til suksesseriene \"Fleksnes\", \"Albert og Herbert\" og \"Fredrikssons Fabrikk\". Nå var det på tide å skape en serie sammen igjen, og denne gangen ville vi ha et egenprodusert manus og ikke innkjøpt engelsk. Dermed ble manusforfatterne Ulf Malmros og Lars Vasa Johansson engasjert. Det ble MTV Produktion i Göteborg som fikk oppdraget med å produsere serien. Opptakene ble gjort ferdig i sommer, sier prosjektleder i NRK Drama, Hallvard Blekastad.

Om Ingar Helge Gimle
Skuespilleren Ingar Helge Gimle er kjent for NRKs seere gjennom mange år. Han har spilt i \"Furuhaugen Blues\", \"I de beste familier\", \"Asylet\", \"Smørøyet\" og \"Ansur\", for å nevne noe, og han har vært tilknyttet både Torshovteateret og Oslo Nye. Ingar Helge Gimle har også spilt i en rekke spillefilmer, blant annet \"Thranes metode\", \"Sofies verden\", \"1732 Høtten\" og \"Absolutt Blåmandag\" som han fikk Amandapris for i 1999 for beste mannlige skuespiller.

Om Sigmund Sæverud
Sigmund Sæverud har vært aktiv i nordnorsk teatermiljø siden 1965, blant annet ved Hålogaland Teater og i den samiske teatergruppa Beaivvas samt Teater Ibsen i Skien. Han er kjent fra serien \"Sigmund og Synnøve\" i barne-TV og spilte i filmene \"Nattseilere\" og \"Piratene\". I NRK Dramas langserie \"Offshore\" spilte han den sindige bonden Ola Berg.

NRK1 lørdag kl 20.25


Bilder
1.Claes Månsson, Gunnel Fred og Ingar Helge Gimle spiller hovedpersonene i sitcom-serien \"På grensen\" på NRK1 i høst. (Foto: SVT Göteborg)
2.To tollere forårsaker mye tøys på svenskegrensen. Ingar Helge Gimle og Claes Månsson spiller grensevaktene. (Foto: SVT Göteborg)
3.Gunnel Fred spiller den ambisiøse forfatterspiren som flørter med begge grensevaktene. (Foto: SVT Göteborg)

Samproduksjon NRK Drama og SVT Drama Göteborg
Produsenter: MTV Produktion
Medvirkende: Ingar Helge Gimle, Claes Månsson, Gunnel Fred, Sigmund Sæverud, Tone Helly-Hansen, Ingemar Carlehed og Mathias Calmeyer
Regi: Göran Parkrud
Prosjektleder NRK Drama: Hallvard Blekastad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)