Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. mars 2004 kl 19.55 Walkabout

Nils og Ronny goes redneck

Buddys credo:
Buddys credo: "If life deals you a lemon, don't cry. Take that sour lemon and make lemonade" (Foto: Nils og Ronny).
Det blir latter og alvor om hverandre når Nils og Ronny begir seg inn i Alabama, midt i det amerikanske bibelbeltet i sørstatene. Små kirker ligger tett-i-tett langs veien, og ingen steder tolkes Bibelen så bokstavelig som her…

Alabama er også "home of the rednecks", en hvit, "enkel" bondekultur som er gjenstand for mye nedlatende humor i resten av USA. Dette er karer med pick up- trucks, høye trailercaps og tyggetobakk under leppa. Som en av de innfødte sier: - Rednecken er egentlig en hyggelig, enkel fyr. Men skulle du være så uheldig å fyre ham opp, banker han møkka ut av deg.

Borgerrettighetskamp
Nils og Ronny gjør en stopp langs veien til Selma, byen hvor 25 000 svarte marsjerte for stemmerett i 1965. Ledet av Martin Luther King gikk de den lange veien til hovedstaden. Underveis ble de uavlatelig tåregasset, banket og trakassert av politi og militære utkalt for å stoppe dem.

Buddy
Langt ute på bygda ender gutta opp hos Buddy Lavender, en utrolig karakter som før var både ordfører, brannmester og politimester i Boligee. Samtidig. Buddy viser stolt frem redneck-huset sitt, med hagen fylt av skrot, gamle biler og ymse burfugl, deriblant hans afrikanske høns, eller "nigger chicken", som Buddy kaller dem..

Innedørs drar Buddy fram alle sine 38 skytevåpen - ett for hver type dyr han kan jakte. Og under hodeputa ligger revolveren, eller hans "people-gun", som Buddy kaller det.

Men Buddy er ikke bare gæren, han har også samlet mye visdom gjennom et hardt og tøft liv. Tannløs, smilende og frittalende deler han av sin livsfilosofi. Men Buddys dager er talte…

Strandliv
Helt sør i Alabama, ut mot Mexicogulfen, ligger lange, vakre, hvite strender omkranset av hoteller og feriehus. Egentlig heter kysten her Gulf Shores, men kalles selvfølgelig bare "The Redneck Riviera".

Og hvilket sted passer vel bedre når to slitne hønefossinger trenger litt ro og hvile…

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei. Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder, og har på ekte "Walkabout"-vis en god del ikke helt dagligdagse opplevelser.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK.
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hjemmeside