Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. oktober 2004 kl 19.55 Myter

Å være politiker – en sykdom?

Politikeren Bjarne Håkon Hanssen er hjertelig til stede hos Tore Skoglund i Tromsø (Foto: Frank Ludvigsen)
Politikeren Bjarne Håkon Hanssen er hjertelig til stede hos Tore Skoglund i Tromsø (Foto: Frank Ludvigsen)
- Å være politiker er ikke et yrke, men en uhelbredelig sykdom. Det sier Ingrid Evertsen som er mektig irritert over representantene. Hun mener at straks en person er folkevalgt, mister vedkommende respekten for dem som har valgt dem.

Ute på gata er folk enige: Politikerne kan ikke bare si "ja" eller "nei". De lover og lyver og snakker seg stadig lenger bort fra grasrota. De er kjedelige og trauste, populistiske og upålitelige.

Politiker må være et av de mest upopulære yrkesgruppene vi har. Tore Skoglund stiller tre eksemplarer til veggs , og venter svar fra Bjarne Håkon Hanssen, Anne Katrine Slundgård og fylkesordfører Ronald Rindestu. Politisk kommentator Andreas Hompland stiller som ekspert på området. Han skal prøve å gi en forklaring på hvorfor mytene om politikeren er som de er. Det kan da umulig være så svart/hvitt?

Kabaretgruppen Asbjørnsen & Joh. kommenterer mytene på sin særegne måte.

Om serien
Etter vinterens suksess med "Myter" om de forskjellige landsdelene, er nå Tore Skoglund tilbake med ny serie. Denne gangen er det mytene om yrkesgrupper som blir belyst på en humoristisk og uhøytidelig måte. Felles for gruppene som er valgt ut, er at de er yrker vi er avhengige av.

Gjestene er også av det humoristiske slaget, og har som oppgave å bekrefte eller avkrefte mytene om seg selv. En "ekspert" på yrkesgruppen vil også være til stede i hvert program for å forklare hvorfor de er blitt som de er blitt.

Ordet "myte" kommer fra det greske "mythos", og betyr muntlig fortelling. En myte er en folkelig oppfatning om typiske karaktertrekk hos en bestemt gruppe. Det finnes mange myter, de er gamle og de kan være usanne.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Tromsø
Program leder: Tore Skoglund, tlf: 91 30 11 47
Prosjektleder: Beate Hårstad Jensen, tlf: 77 66 12 07
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78