Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. september 2006 kl 22.25 Fakta på lørdag: Kvinnefengselet i Ecuador

Kvinnene i "El Inca"

Tammy fra USA soner en narkodom i Ecuadors kvinnefengsel
Tammy fra USA soner en narkodom i Ecuadors kvinnefengsel "El Quito". (Foto: TV2 World)
Et besøk bak murene i kvinnefengslet "El Inca" i Ecuador gir et til dels sjokkerende innblikk i livet til fem unge kvinner – alle narkotikasmuglere.

De kom fra flere ulike verdensdeler (Nord-Amerika, Europa, Afrika), og i dag er de utlendingsfanger i "El Inca", kvinnefengselet i Ecuadors hovedstad Quito. I denne amerikanske dokumentaren forteller de om hvordan de holder ut livet bak murene og om hvordan det hadde seg at de havnet der.

Vi møter Laura fra Polen, Christina og Tammy fra USA, Chalene fra Sør-Afrika og Nadja fra Tyskland. Tammy er den sist ankomne. Vi møter treffer rett etter arrestasjonen. Hun blir fraktet til "El Inca", der de andre fire tar imot henne og trøster henne så godt de kan.

"Narko-esler"
Flere av jentene havnet i "El Inca" uten å vite hva de var med på. De var bare "narko-esler" som bar på stoff som var plantet i bagasjen. Tammy holder fast ved at hun er uskyldig.

Gjennom hennes vitnesbyrd får vi innblikk i hennes personlige, følelsesmessige kamp og den innsattes strid med de juridiske myndighetene.

Amerikansk dokumentar (2005)
Originaltittel: Pack, Strap, Swallow
Produsert av: GreenHouse Pictures
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900