Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. mai 2005 kl 23.55 Detektiv Jack Frost

Missing link

To lik funnet i Denton River – Jack Frost må ut og løse to mord-mysterierene. (Foto: Yorkshire Television)
To lik funnet i Denton River – Jack Frost må ut og løse to mord-mysterierene. (Foto: Yorkshire Television)
Først blir en ung pike funnet druknet i Denton River. Kort tid etter skyller liket av en voksen mann inn på elvebredden. Jack Frost leter etter en sammenheng mellom de to funnene – en missing link.

Den døde mannen, Warren Barber, viser seg å være en kontrollør fra næringsmiddeltilsynet som var i gang med å etterforske tvilsomme framstillingsmetoder ved en kjøttfabrikk i nærheten.

Den unge piken, Jane Owens, viser seg å være rømt hjemmefra. I Denton var hun uten bopæl.

På hjemmeplanet har Jack Frost malt seg opp i et hjørne. Han har brukt altfor mye penger på å pusse opp huset og må bøte på sin dårlige økonomi ved å ta inn en leieboer.

Mildere Frost
Episodene av Jack Frost som NRK1 viser i reprisen i ukene fremover, er hentet fra den sjette sesongen av "A Touch of Frost".

Allerede etter fem sesonger var den uortodokse detektiven blitt atskillig rundere i kantene, kan hovedrolleinnehaveren fortelle: "Da fru Frost døde, ble Jack kvitt mye av byrden han bar på i hennes sykdomsperiode. Nå har han lagt alt dette bak seg og er blitt en mer fornøyelig figur å følge," sier hovedrolleinnehaver David Jason. "Samtidig er tonen skjerpet i forholdet til den nidkjære overinspektør Mullet (Bruce Alexander). Nå lar Jack ikke en eneste anledning gå fra seg til å punktere ham. Det er et ganske artig hat- og kjærlighetsforhold som har utviklet seg mellom dem. Bruce og jeg har mye moro av å spille disse scenene sammen."

Mer om serien
Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie
Produsent: Yorkshire Television
Originaltittel: A Touch of Frost (serie 6)
Basert på bøker av R.D. Wingfield
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 (ste)