Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. mars 2003 kl 22.30 Absolutt fabelaktig

Damene er tilbake, sweetie darling!

Patsy (Joanna Lumley, t.v.) og Eddy (Jennifer Saunders) gir seg jetset-livet i vold. (Foto: BBC)
Patsy (Joanna Lumley, t.v.) og Eddy (Jennifer Saunders) gir seg jetset-livet i vold. (Foto: BBC)
Etter en lang pause er det endelig klart for helt nye episoder med de champagnedrikkende og rappkjefta bestevenninnene Edina og Patsy. Nå dukker de gurglende og hikkende opp seks mandagskvelder fremover.

Enkelte ting forandrer seg aldri - det er ingen Eddy og Patsy uten "Bolly" og "Stoli"! Bollinger Champagne og Stolichnaya vodka er selve livskilden for de to sprø damene i "Absolutt fabelaktig".

Men likevel er det litt av hvert som har skjedd siden sist vi møtte damene. Den alltid like trendbevisste Edina Monsoon, eller Eddy, har flyttet sine forretningsinteresser fra PR og moter til det interaktive tv-mediumet. Samtidig har Patsy Stone av uforklarlige årsaker klart å blitt forfremmet til sjefsredaktør i motebladet, til tross for sin hang til å hengi seg til kunstige stimuli. Saffy, Eddys datter, prøver stadig å flytte ut, mens moren til Eddy har begynt med salsadansing og uhemmet internett-shopping.

Første episode
Eddy har funnet ut at PR-jobben hennes bare er "SÅ forrige millennium", og nå har hun i stedet fattet interesse for yoga og tv-produksjon. Patsy har bestemt seg for å eldes uten verdighet og lar seg behandle med Parralox, en slags Botox-erstatning brukt i kjemisk krigføring. Som Patsy sier: "Er det godt nok for Saddam, så er det godt nok for oss!"

Innimellom forsøk på å rette opp "chakraene" sine og få innpass i Londons mest trendy vannhull, klarer Eddy å få booket seg selv og klienten Twiggy som gjester i det populære programmet "Richard og Judy". Men etter hvert som tv-opptredenen nærmer seg, blir hun nervøs, og etter påtrykk fra Patsy gir hun etter og lar seg behandle med Parralox. Med et påfallende uheldig resultat…

I denne episoden gjestespiller blant andre Twiggy, Lady Victoria Hervey og Stephen Gately fra Boyzone.

Britisk komiserie
Absolutely Fabulous, serie 4
Produksjon: British Broadcasting Corporation BBC Worldwide
Regi: Bob Spiers
Manus og idé: Jennifer Saunders
I rollene: Jennifer Saunders (Edina), Joanna Lumley (Patsy), Julia Sawaiha (Saffy), June Whitfield (mor), Jane Horrocks (Bubble)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364, sidsel.linden@nrk.no