Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. april 2000 kl 22.40 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 onsdag 5. april kl 22.40
Advokatene (14:14)

Forsettelig drap eller uskyldig?

Innehaveren av en butikk i Boston tror den unge, fargede mannen fyller vesken sin med tyvegods og går til øyeblikkelig aksjon. Misforståelsen fører til et blodig slagsmål mellom mange, der en sikkerhetsvakt til slutt blir kastet ut gjennom vinduet og dør av skadene.

Det er en annen kunde i butikken, en vellykket forretningsmann, Aaron Wilton, som har grepet inn i dramaet, og som til slutt blir tvunget til å ut-manøvrere vaktmannen. Nå står Wilton tiltalt for drap, med Bobby og Eugene som forsvarere i retten.

De får en vanskelig sak, for mye tyder på at dette kan ha vært et rasistisk oppgjør. Forsvarerne finner blant annet frem til en sosialantropolog som i vitneboksen hevder at deltakere i masseslagsmål kan bli rammet av psykologiske kortslutninger, og at de derfor må antas å være bevisstløse i gjerningsøyeblikket.

Spørsmålet er bare om dette stemmer med Wiltons karakteregenskaper. Eugene synes etter hvert at slike juridisk- psykologiske argumenter ikke passer i dette tilfellet og prøver derfor en kortere og enklere utvei.

I kveldens episode blir for øvrig Ellenor oppsøkt av en gammel venninne som vil saksøke et reisebyrå.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.

Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK2 onsdag kl 22.40

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53