Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. desember 2013 kl 21.30 Tørk aldri tårer uten hansker

Glede og sorg


Rasmus og Benjamin er stormforelsket. Nå har de flyttet sammen, men det er det bare stockholmsvennene deres som vet. Med sin strengt kristne bakgrunn sliter Benjamin med hemmeligholdet og dobbeltlivet.

Samtidig som Rasmus og Benjamins nye liv sammen tar til, begynner vennene deres å dø. Den ene begravelsen avløser den andre. Aids, «homsepesten», rammer hardt, og panikken er i ferd med å bre seg i samfunnet.

Om serien
Jonas Gardells romantrilogi og tv-serie er en historie om frihetslengsel, kjærlighet og stor sorg. Handlingen utspiller seg i Stockholm under aids-utbruddet på 80-tallet.

Rasmus vokser opp i et lite utkantsamfunn i Sverige. Når skoleårene er over, flykter han til hovedstaden for endelig å begynne å leve. Benjamin er oppfostret som Jehovas vitne med strenge leveregler. Han har ikke en gang skjønt at han er homofil før Paul forteller ham det.

Det er Paul som fører Rasmus og Benjamin sammen under den årlige julefesten han holder for sine venner. Det blir starten på en tid av lykke og kjærlighet for de to guttene. Samtidig begynner ryktene å spre seg om en mystisk sykdom som har brutt ut i USA.

– Dette er min og mine venners historie, har Jonas Gardell sagt om "Tørk aldri tårer uten hansker". Historien skrev han for å hedre dem som ikke er med oss lenger, og for å åpne opp for sorgen etter mange års fortielse.

TV-serien, som rørte hele Sverige, ble kåret til årets svenske tv-drama under Kristallen-gallaen høsten 2013. Den vant publikumsprisen under tv-festivalen Series Mania i Paris, og ble nominert til Prix Europa 2013. «Tørk aldri tårer uten hansker» er også kjøpt inn av BBC.

Svensk dramaserie i tre episoder (2012)
Originaltittel: Torka aldrig tårar utan handskar
Basert på Jonas Gardells romantrilogi
Regi: Simon Kaijser
I rollene: Adam Lundgren, Adam Pålsson, Simon J Berger, Björn Kjellman m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00