Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. februar 2005 kl 19.15 Skolen

Slitsom tilværelse

Cecilia (Gjertrud Jynge) har fått vite om Bjartes (Robert Skjærstad) forhold til Thea. (Foto: Scanpix)
Cecilia (Gjertrud Jynge) har fått vite om Bjartes (Robert Skjærstad) forhold til Thea. (Foto: Scanpix)
Cecilia vet at noe foregår mellom Bjarte og Thea. Samtidig har Helle flyttet ned til Bjarte igjen. Hun har bestemt seg for å gi ham en ny sjanse, og det er bare dager igjen til fødselen.

Cecilia får mer å tenke på i kveldens episode. En japansk delegasjon er på besøk for å studere norsk skole. De ønsker også å oppleve en norsk småbarnsfamilie på nært hold, og Cecilia må motvillig ta dem med hjem. I tillegg får hun og Gaute igjen nye utgifter på huset, som etter en del problemer kanskje ikke er drømmeboligen likevel.

En eldre elev dukker opp med et filmteam på slep for å lage film om den dårlige undervisningen han fikk på Aker skole. Og - Anneli gjør seg klar til å flytte inn hos Lasse og Ingrid.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.

LENKER
  • Les mer