Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. august 2005 kl 21.10 Dok1: Stevie

Stevie – hyperaktiv og kriminell

Stevie bor i Chicago, er hyperaktiv og kriminell og med et vanskelig liv bak seg. (Foto: Films Transit)
Stevie bor i Chicago, er hyperaktiv og kriminell og med et vanskelig liv bak seg. (Foto: Films Transit)
Filmregissøren Steve James var student på et universitet i den amerikanske delstaten Illinois tidlig på 80-tallet. I løpet av utdannelsen fikk han oppdraget med å passe på den hyperaktive Stevie Fielding. Flere år senere resulterte bekjentskapet i "Stevie", en dokumentar som fikk prisen for beste filming på Sundance-festivalen i 2003.


På den tiden Steve James ble kjent med Stevie, var han en vanskelig og hyperaktiv gutt som led seg gjennom en trist tilværelse ute på landet i Illinois. Stevie var født utenfor ekteskap med ukjent far og en mor som aldri ønsket å få ham. Hun slo og dengte Stevie da han var spedbarn og ga ham videre til en stemor.

Stevie i Chicago
I 1985 endte oppdraget som Steve James hadde med å føre tilsyn til Stevie. I ti års tid hadde de to ingen kontakt med hverandre. Stevie var blitt flyttet til Chicago, og selv om Steve James følte at han burde holde kontakten, ble det ikke noe av.

I mellomtiden har Steve James fått et navn som dokumentarregissør. Han klarer å oppspore Stevie i Chicago, og med hans samtykke setter han i gang arbeidet med en film om ham. Stevie er nå 24 år gammel, med et vanskelig liv bak seg. Han er tynn, mister håret og er blitt en impulsiv, til dels voldsom mann som er anholdt flere ganger og står tiltalt for et alvorlig sex-overgrep.

Amerikansk dokumentar (2003)
Originaltittel: Stevie
Produsert av: Sen Art Films/Kartemquin Films
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57