Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. oktober 2007 kl 21.10 Hovedscenen: Leif Ove Andsnes i Carnegie Hall

Andsnes, Mozart og Carnegie Hall

Leif Ove Andsnes framfører musikk av Mozart i Carnegie Hall sammen med The Cleveland Orchestra ledet av Franz Welser-Möst (bak) (Foto: EuroArts).
Leif Ove Andsnes framfører musikk av Mozart i Carnegie Hall sammen med The Cleveland Orchestra ledet av Franz Welser-Möst (bak) (Foto: EuroArts).
Det blir Mozart hele veien når Hovedscenen sender en konsertaften med Leif Ove Andsnes som solist i komponistens klaverkonsert nr. 17. Andsnes ledsages av The Cleveland Orchestra, ledet av sin sjefdirigent Franz Welser-Möst.

Opptaket ble gjort for temmelig nøyaktig et år siden (11. oktober) i ærverdige Carnegie Hall i hjertet av Manhattan (New York). I denne Mozart-gallaen får vi også sopranen Dorothea Röschmann i arier fra "Figaros bryllup", komponistens strålende komiske opera med noe av den beste musikken han har skrevet. Röschmann er en feiret spesialist på flere av de kvinnelige partiene i Mozarts operaer (her som grevinne Almaviva).

Multi-Grammy-vinner
Multi-Grammy-vinneren Leif Ove Andsnes har spilt inn tre av Mozarts klaverkonserter (nr. 9, 17 og 18), alle med Det Norske Kammerorkester. I Hovedscenen får vi anledningen til å oppleve ham i den 17. med The Cleveland Orchestra. Orkestret har opptrådt ikke mindre enn to hundre ganger i Carnegie Hall, siden åpningen i 1922.

Mozarts Klaverkonsert nr. 17 kommer først i programmet, og er kjent for sin lette avslutning med et fuglesang-motiv. Det hører til historien at det skal ha vært komponistens egen stær som forsynte ham med tonene.


Tysk musikkprogram (2006)
Originaltittel: Carnegie Hall Opening Night 2006
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no