Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. april 2001 kl 22.30 En sjøreise: - og hundre stemmer

En sjøreise: - og hundre stemmer (ttv)


NRK2 søndag 1. april kl 22.30
En sjøreise - og hundre stemmer (1)

En moderne eventyrreise

De lekte lenge med tanken om å seile ut på de sju hav, de norske eventyrerne vi møter i serien som har sendestart i kveld. Våren 1997 ble drømmen til virkelighet. Da kastet de loss og la ut på en jordomseiling.

Om bord på skuta \"Felice\" er blant andre Thomas Lien og Boya Bøckman. Med seg har de et videokamera. Turen og mannskapet danner rammen om serien, som gir oss et godt innblikk i hvordan verden fortoner seg når man kommer til ukjente kyster. Vi følger ferden fra en frustrerende start og forsinkelser i Hellas, over Atlanterhavet, nedover Sør-Amerika til de er vel i havn i Sør-Chile ett og et halvt år senere.

Aristokratisk ballast
- Ok, vi innrømmer det: Det er vestlig teknologi som i stor grad muliggjør denne turen. Vi kommer fra det tryggeste, er av de rikeste og har midler og mulighet til å gjennomføre dette. Så vi tar med oss denne aristokratiske ballasten og håper vi kan overvinne folks skepsis når vi ankrer opp huset vårt på stranden deres, sier Thomas og Boya. - Dette er en oppfyllelse av en drøm om å utforske og oppleve. Livet går saktere på en båt. Det er bedre tid til å fordøye inntrykkene når man må følge naturens luner, fortsetter de.

Unges hverdag
Serien går inn i unge menneskers hverdag for å skape et bilde av de samfunn vi kommer til. Grensen mellom objektiv dokumentar og subjektiv reiseopplevelse blir visket ut. Vi får se det eventyrerne opplever: En urban rastafari som vil leve i naturen. En new age-guru fra USA som har kontakt med en annen dimensjon. En kråkebollefisker som bare leser.

\"Den beste opplevelsen\" blir annerledes siden disse møtene ikke oppsto for seriens skyld, men serien oppsto på grunn av dem. - Vi har ingen forutsetninger for å reise rundt med sosialantropologiske briller, men tror at samvær, respekt, tid og dialog kan skape et like sant bilde, sier Thomas og Boya.

NRK2 søndag kl 22.30
Tidligere sendt 22.12.98

Samproduksjon mellom NRK2 og Motlys A/S
Ved Sigve Endresen og Ørjan Karlsen
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 230481243 (siri.g.meyer@nrk.no)

3 Bilder
En gjeng norske ungdommer seiler ut på en moderne eventyrreise.