Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. mai 2002 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Veer i Aidensfield

Sykesøster Maggie (Kazia Pelka) må være jordmor i ukens episode av
Sykesøster Maggie (Kazia Pelka) må være jordmor i ukens episode av "Med hjarte på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Et ungt hippie-par, Jimmy og Julie, har trøbbel med faren til jenta. Han godkjenner ikke kjæresten hennes. Så en dag forsvinner Julie, og politikonstabel Mike legger to og to sammen.

Sykesøster Maggie kan nemlig fortelle om mystiske ting som foregår i et hus i Aidensfield, og nå besøker Mike huset. Der finner han Julie og faren som forklarer at han var redd de to unge skulle stikke av til Katmandu, alle hippiers ønskereisemål.

Gravid
Julie er høygravid, og da søster Maggie kommer til, må hun være jordmor. Naturlig nok tar hendelsen med den gravide ungjenta hardt på sykesøster Maggie, som for kort tid siden mistet sin mann (doktor Neil) i en brann.

Hva Mike og Jackie heller ikke vet, er at søster Maggie også bærer Neils barn i sin mage.

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Sykesøster Maggie (Kazia Pelka) må være jordmor i ukens episode av ”Med hjarte på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)