Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 2. mars 2009 kl 21.25 Mat i faresonen

Rotteeterne

Stefan Gates spiser stekt rotte i Paraiya i India. (Foto: BBC/Stefan Gates)
Stefan Gates spiser stekt rotte i Paraiya i India. (Foto: BBC/Stefan Gates)
I BBC-serien om ekstreme mattradisjoner tar Stefan Gates turen til Bihar, den fattigste delstaten i India. Her besøker han en lavkastegruppe som er kjent under navnet rotteeterne.

Dalittene er den laveste kasten i hindusamfunnet, og musaharene lavest rangert blant dem igjen. Navnet betyr rotteeterne, og Stefan Gates får snart bevitne at de gjør seg fortjent til navnet.

Rotteeterne lever i ytterste armod i landsbyen Paraiya, og rottene fanger de i rismarkene til de rike landeierne. Rottene er like små som mus og stekes over bålet før de fortæres,

Stefan Gates blir også med politivakter på jakt etter tyver i markene, og han besøker den styrtrike overklassen i Mumbai.

Om serien
Over hele verden er mat det sosiale limet som holder oss sammen, og som forteller mest om et lands kultur. I BBC-serien "Mat i faresonen" får vi oppleve noen ekstreme varianter.

Stefan Gates er en kritikerrost og prisbelønt BBC-journalist som har gjort seg bemerket med sine utradisjonelle matreportasjer fra alle kanter av verden. Han bruker mat som innfallsvinkel til å belyse kontroversielle temaer og vise hvordan folk lever i urolige kanter av verden. I løpet av de fem episodene besøker han Tsjernobyl, Arktis, India, Venezuela og Burma.

Britisk dokumentarserie i fem deler
Originaltittel: Cooking in the Danger Zone (Series 2)
Produksjon: Full on Food for BBC
Programleder: Stefan Gates
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer