Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. desember 2005 kl 22.45 Beat for beat

Sesongens siste sanglek

Gustav Nilsen og Marit Voldsæter er på lag mot Britt Synnøve Johansen og Heine Totland i denne rundens siste Beat for beat (Foto: Erik Dyrhaug)
Gustav Nilsen og Marit Voldsæter er på lag mot Britt Synnøve Johansen og Heine Totland i denne rundens siste Beat for beat (Foto: Erik Dyrhaug)
I kveld runder Britt Synnøve Johansen og Heine Totland, Marit Voldsæter og Gustav Nilsen av høstens runde med munter musikkonkurranse.

Det er fire svært allsidige mennesker som konkurrerer i Beat for beat i kveld. Det er gått fem år siden Heine Totland sang "He ain’t Heavy, He’s my Brother" på Beat for beat. Siden da har han nærmest levd på denne opptredenen med ukentlige forespørsler om å synge låten på ulike arrangementer.

I høst er han likevel debutklar med sitt første store soloprosjekt der også kona Silje Nergaard medvirker. Albumet "Tough Times for Gentlemen" stort sett om de nære ting; hus og hjem og barn.

På sitt lag har Totland Britt Synnøve Johansen, som han også er på lag med i andre sammenhenger. Totland, Johansen og Beat for beats pianist, Gisle Børge Styve, utgjør nemlig GBH-trio. De er tre artister som står støtt på egne ben, men som sammen skaper noe helt spesielt. Repertoaret er blandet - alt fra Burt Bacharac, Stevie Wonder og Cole Porter til Piaf og Marilyn Monroe. Forhåpentligvis får vi høre smakebiter fra deres rikholdige meny i kveld?

Syngende komikere
På motsatt lag er Marit Voldsæter fra Kvinner på randen og stand up-komiker Gustav Nilsen.
Etter fire sceneshow og tre tv-serier er Kvinner på randen i disse dager i ferd med å runde av et ti år langt samarbeid. Det gjør de med en omfattende turne rundt om i landet. Men - 17. desember er det ugjenkallelig slutt for de tre damene fra Bergen.

Siden har Marit planer om å sysle med egne prosjekter, men hva som kommer ut av det, gjenstår å se. Det som er helt sikkert er at hun er David Bowie-fan på sin hals, så det er ikke umulig at vi får en tolkning av Bowies i kveld!

Marits makker, Gustav Nilsen, er en komiker på full fart opp og frem. Gjennombruddet fikk han i 2004 da han ble kåret til Årets nykommer på NRK-sendte Komiprisen. Han har også vært nominert til Stå Opp-prisen, blant annet for sin innsats i sommershowet "Sol ute sol inne" i Moss.

Det er foreløpig uvisst når og om det blir flere runder av Beat for beat. Neste fredag blir det derimot dansegalla på NRK1.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Pianister: Trond Nagell Dahl og Gisle Børge Styve
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Ler mer: