Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. september 2008 kl 22.10 Detektimen: Taggart

Hardtslående gjeng i mordsak

Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: SMG Productions)
Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: SMG Productions)
Denne gangen ender en tittelkamp i boksing med et mord. Og Taggart-teamet tilkalles. Da saken tar en uventet vending må teamet bruke stor fantasi for å unngå nok et dødsfall.

Under tittelkampen mellom Johnny Sullivan og Andy Corbett sitter Burke, Ross og Fraser ringside. Men det virker som om Burke er mer interessert i publikum enn i selve kampen. Mesteparten av Glasgows ledende kriminelle er nemlig til stede. Spesielt legger han merke til en "gammel venn" – Sammy Cassidy – som har vært borte fra byen i 20 år.

Så bryter helvete løs. Til tilskuernes store misnøye blir Corbett erklært som vinner. Manageren til Sullivan, Bobby Walker, forsøker å roe tingene ned ved å annonsere en omkamp.

I garderoben lar Walker raseriet sitt gå ut over dr Campbell, legen, som nok en gang er full på jobb. Walker forteller Campbell at han er en risikofaktor og ber ham pelle seg vekk.

Men for Walker er kvelden langt fra over. Sullivan vil ha pengene sine – nå! Walker bare ler – hvordan kan han forlange det etter en slik forestilling! Sullivan blir rasende. Også hans kone kommer innom, men han ber henne bryskt gå – han har ikke noe usnakket med henne.

Neste dag ligger Walker død på kontoret sitt, kvalt, med munnen full av pengesedler. Og pengeskapet er tømt. Saken synes opplagt, men så enkelt er det nok ikke.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.

Britisk krimserie fra 2002
Originaltittel: Taggart, series 19: Blood Money
Produksjon: SMG Productions
Med Alex Norton, Blythe Duff, John Michie og Colin McCredie.
Kontaktperson for pressen: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no