Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. juni 2013 kl 20.55 Fader Brown

En varslet død


Landsbypoeten Leonard har fått vite av sin religiøse veileder at han snart skal dø. Han tilkaller fader Brown for å få ham til å hjelpe hans syke hustru når han selv går bort. Like etter blir Leonard funnet hengt.

I tillegg til hustruen Martha bor Leonards unge elskerinne Violet på eiendommen, det samme gjør hans orientalske spirituelle rådgiver, Umesh.

Dikteren dør i et lukket rom, øyensynlig for egen hånd. Likevel blir fader Brown snart overbevist om at det ligger en kriminell handling bak.

Om serien
BBC-serien om fader Brown er basert på G.K. Chestertons kriminalromaner med handling fra landsbygda i England på 50-tallet. Fader Brown er en god mann, og en ypperlig detektiv.

I hver episode av serien løser den beskjedne katolske landsbypresten mysteriene på sin egen måte, med en god porsjon menneskekunnskap og intuisjon. Han er er ingen klassisk etterforsker, men avslører kriminalgåtene ved å søke sannheten dypt inne i sjelen til dem som er involvert.

I «Fader Brown» fortelles historiene med humor, medfølelse og en god dose dramatikk. Landskapet der handlingen finner sted er herlig britisk, med gamle hus, hemmelige hager, markedsplasser og gamle togstasjoner, alt pakket inn i vakre, landlige omgivelser.

"Sjarmerende" og "TV-nostalgi på sitt beste", skrev britisk presse da serien hadde premiere på BBC1 i januar 2013.

Britisk dramaserie i 10 deler
Basert på G.K. Chestertons bøker
Originaltittel: Father Brown
Produsert av BBC (2013)
Med: Mark Willliams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Kasia Koleczek, Hugo Speer m.fl.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl/ 92403873
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice/ 815 65 900