Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. mars 2003 kl 00.00 Je t'aime - Jane Birkin

Birkins stemme til arabiske toner

Jane Birkin gjør suksess med Gainsbourgs sanger og arabisk musikk (Foto: Mover Shaker International)
Jane Birkin gjør suksess med Gainsbourgs sanger og arabisk musikk (Foto: Mover Shaker International)
Den stønnende stemmen som ble verdenskjent for "Je T’Aime – Moi Non Plus", Jane Birkin, har i sitt siste musikalske prosjekt valgt å fremføre eks-mannen Serge Gainsbourgs sanger i ny drakt. I kveld blir vi med Birkin på en reise i Gainsborougs poesi, omfavnet av et rikt, arabisk lydbilde.

Kombinasjonen av Birkins stemme og blant annet algirske musikere har fått en overveldende mottakelse i Frankrike, og i det anerkjente Odéon National Theatre i Paris ble en av konsertene festet til film. Blant sangene vi får høre er "Amour de Moi", "Babyalone in Babylon", "Elisa" og "Couleur Café".

Ideen til "Arabesque", som er tittelen på Birkins musikalske prosjekt, ble unnfanget i 1999, i samarbeid med Birkins venn Philippe Lerichome og den algirske fiolinisten Djamel Benyelles. Benyelles hadde tidligere kledd Gainsbourgs sanger i arabisk drakt, med impulser fra Andalucía og orientalsk musikk.

Fransk publikum
Bare 22 år gammel gjorde britisk-fødte Jane Birkin seg svært bemerket i 1969 med den sexy singelen "Je T’aime – Moi Non Plus", som var skrevet av den nå avdøde Serge Gainsbourg. Den franske poeten var hennes ektemann de neste elleve årene før ekteskapet endte med skilsmisse.

Birkin har siden midten av 60-tallet gjort karriere både som skuespiller og artist. Etter at hun flyttet til Frankrike og giftet seg med Gainsbourg, har hun i hovedsak rettet seg mot et fransk publikum.

Fransk produksjon
Originaltittel: "Jane Birkin – Arabesque"
Regi: David Barnard
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96