Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. april 2001 kl 21.00 Niern: Livets bok

Niern: Livets bok (t)

NRK2 langfredag 13. april kl 21.00
Niern: Livets bok

Gjenkomsten

Regissøren Hal Hartley har spunnet en spennende fabel rundt spådommene om Jesu\' tilbakekomst i Johannes\' åpenbaring. Hvordan og hvor vil Frelseren opptre? Kanskje til Manhattan sammen med Maria Magdalena og med en datamaskin i bagasjen?

Vil han tvile, slik han gjorde før korsfestelsen for 1968 år siden? Vil den uforsonlige og dømmende gudsfiguren få overtaket, eller vil tilgivelsen vinne også denne gangen? Og hva vil advokatene si? Går det an å få til et forlik?

Når Jesus vender tilbake, har han med seg Livets Bok, i form av en bærbar datamaskin, hvor navnene på de 144.000 som skal overleve, ligger i minnet. Men i den finnes også de sju seglene som ett for ett skal brytes og skape katastrofer, pest, krig og elendighet. Og det er mange som gjerne vil ha tak i denne datamaskinen, mens de store kreftene kjemper om våre siste sjeler.

Om regissøren
Hal Hartley regnes som en av de viktigste filmskaperne innenfor den såkalte amerikanske independentfilmen. Han har laget i alt seks spillefilmer siden 1989 fra \"The Unbelievable Truth\" til \"Henry Fool\" som den foreløpig siste. Hartley har alltid hatt full kontroll med produksjonen av filmene sine. Han har skrevet manus til alle, og stort sett også musikk, og fungert som produsent. Dette har sikret filmene en rendyrket og unik stil, hvor særlig den stilistiske og odde dialogen er blitt satt stor pris på.

NRK2 fredag kl 21.00
Tidligere sendt 7.1.00

Amerikansk film fra 1998 i serien \"2000 sett av...\"
Regi: Hal Hartley
Med bl.a. Martin Donovan, P.J. Harvey og Thomas J. Ryan
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)