Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 31. desember 2011 kl 21.35 Film: Et medlem av juryen

Enslig mor mot mafiaen

Demi Moore i
Demi Moore i "Et medlem av juryen".
En enslig mor, spilt av Demi Moore blir innkalt som jurymedlem i en rettssak mot mafiaen, og blir nødt til å beskytte seg selv og sin lille sønn mot en psykopatisk gangster i Alec Baldwins skikkelse.

Annie Laird er en hederlig kvinne som gjerne stiller opp for å gjøre sin borgerplikt, men denne gangen er det ikke fritt for at hun angrer. Hun blir nemlig oppsøkt av et mystisk og eksentrisk mafiamedlem, kjent som "Læreren". Han truer med å kidnappe sønnen hennes og skade vennene hennes hvis hun ikke stemmer "ikke skyldig".

Spiller på lag
Av redsel for å sette sønnen og vennenes liv i fare, velger hun å spille på lag med Læreren. Men uhedligvis viser han ikke noe tegn på å legge planen på hylla. Han er nemlig blitt personlig interessert i Annie.

Annie på sin side utvikler en plan for å redde sønnen, og siden hun ikke stoler på myndighetene, slutter hun seg til Læreren og mafiaen.

Filmen er basert på en roman av George Dawes Green, og filmmanuset er skrevet av Ted Tally som også skrev manuset til filmen "Nattsvermeren" ("Silence of the Lambs").

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk thriller (1996)
Originaltittel: "The Juror"
Med Demi Moore (Annie), Alec Baldwin (Læreren)
Regi: Brian Gibson
Presse, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900