Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. august 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Sørvest-Australia

Landet bakenfor: Sørvest-Australia

Estelle Bingham tar oss med til et av jordens varmeste og tommeste steder, Australias ørken. (Foto: Pilot Productions)
Estelle Bingham tar oss med til et av jordens varmeste og tommeste steder, Australias ørken. (Foto: Pilot Productions)
The Outback er betegnelsen på de mest fjerntliggende delene av Australia, bl.a. Sørvest-Australia. I reiseserien "Pilot Guides" krysser Estelle Bingham ørkener, besøker en vinfarm, en edelstensgruve og en nasjonalpark.

Et stykke inn i landet fra Adelaide på sørkysten starter Estelle med vinsmaking i Barossa Valley. De store vingårdene her ble etablert av tyske innvandrere på 1800-tallet.

Sand, stein, opaler og gull
Med flymaskin bærer det innover til Coober Pedy, der Estelle besøker en opalgruve. En ørkenvei fører gjennom Simpson Desert, til en kvegfarm like stor som Belgia i utstrekning. Estelle finner fram til William Creek, der gårdshusene ligger.

Kalgoorlie er siste stopp før villmarken tar fullstendig over. Stedet er en tidligere gullgruveby, som slo seg opp på slutten av 1800-tallet. I dag er det så som så med gullet, men byens berømte bordell holder det fortsatt gående, og Estelle finner grunn til et besøk.

Karijini National Park
Via Perth i Vest-Australia drar Estelle til Karijini National Park med sine utrolig flotte canyons. I bunnen av dem går man på to milliarder år gammelt grunnfjell. Dette er noen av de eldste formasjonene på jorden.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante, og Pilot Guides er en fortsettelse av den populære serien. Ryggsekk-reisende Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

På sin særegne og morsomme måte tar seriens ryggsekk-reportere oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Programmet er sendt tidligere

Britisk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon: www.pilotguides.com
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57