Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. juli 2009 kl 19.30 Grønn glede

Det lille ekstra i hagen

Grønn glede: En rusten, gammel vedovn får nytt liv i hagen. (Foto: NRK)
Grønn glede: En rusten, gammel vedovn får nytt liv i hagen. (Foto: NRK)
Alt kan plantes i, mener gartner Tom Egeberg Hvål. En gang satte han en folkevogn på torget i Sandefjord. Det vakte oppsikt. Nå har han funnet en gammel ovn. Hva kan den bli til?

"Jeg fant, jeg fant!" Det er et godt utgangspunkt for et spennende blikkfang i hagen. Gartner Tom har gått tur i skogen og kom hjem med noe rustent og fælt.

– Den lå i en fjellsprekk første gangen jeg så den. Jeg tok den ikke med da, men klarte ikke å glemme den ødelagte ovnen, forteller han.

Noen dager senere var han tilbake på funnstedet og så til sin lykke at den fortsatt lå der. Nå har han tatt den med seg til Grønn gledes sommerprosjekt.

I Grønn glede-hagen er det mange nivåer og nå har hagegjengen kommet dit ingen skal gå. Det er et mellomparti som er bratt og som ikke egner seg til stort annet enn å ha planter som vekker oppsikt. Og kanskje noe uventet?

Det blir magnolia, beinved, hjortesumakk og andre typer planter som liker å stå alene og som hver for seg skaper et vakkert skue på hvert sitt tidspunkt. Målet er at det alltid skal være noe å bli imponert over. Hva med den gamle ovnen?

– Jeg hadde hørt om Toms ville ideer for mange år siden, via ryktebørsen, forteller programleder Mette Stensholt Schau. - Jeg ser at vi får glede av denne galskapen i tv-serien vår. Han liker å lage morsomme og litt annerledes løsninger. Ofte med enkle midler.

Den gamle ovnens eier vil mest sannsynelig angre på at den ble kastet når han får se hvor flott den blir med blomster i!

Produsert av NRK Østafjells/Ut i naturen
Programleder: Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900

Les mer: www.nrk.no/gronn_glede