Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

En tidsinnstilt bombe


Sophie tror dette er siste time med Paul, at han skal skrive en rapport om trafikk-ulykken og bli ferdig med henne. Hun har med en liten seilbåt som avskjedsgave.

Båten har en historie som gir Paul anledning til å få høre om foreldrenes skilsmisse og forholdet hun har til treneren sin. Alle tror hun har sex med ham og uansett hvordan hun snur og vender på det; er alt som går galt hennes feil. Foreldrene skilles, farens nye forhold går i stykker, Sophie har skadet seg og nå river hun et bilde ned fra veggen så det går i tusen knas. Er det rart Sophie føler seg som en tidsinnstilt bombe?

Om serien
TV-selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, kommer her med en ny følelsesmettet serie.
In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 x 9 uker som fluer på veggen hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et altfor nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 torsdag 16. juli kl. 17.10

Amerikansk dramaserie (2008)
Manus og regi: Rodrigo Garcia
I rollene: Gabriel Byrne og Mia Wasikowska
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no