Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. august 2002 kl 20.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Hvordan få en perfekt plen?

En god plen kan brukes til så mangt – ikke bare til golf, større baller går også bra, synes Mette Stensholt Schau (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)
En god plen kan brukes til så mangt – ikke bare til golf, større baller går også bra, synes Mette Stensholt Schau (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)
Mose, løvetann, ugress, ujevnheter, gjødsling, kalking og klipping. Det er nesten ikke grenser for hvor mange problemer man kan få hvis målet er å ha en perfekt plen. Bevæpnet med stikkjern, skarpslipte blad på klipperen og diverse sekker med remedier kan du vandre uten hvile rundt og rundt fra vår til høst. Eller du kan resignere og la naturen gå sin gang.

Hva er galt med mose egentlig? Den er jo både grønn og myk. Dessuten blir den aldri så høy at du må klippe den. Og løvetann – den er jo både helsebringende og vakker, i hvert fall når den er i blomst. Det finnes nok av argumenter for å lene seg tilbake og bare overse den grønne matta. Men det er jo ikke alle som klarer det…

Da er muligheten å begynne helt på nytt. Høvle bort den gamle plenen, mosen og løvetannen, jevne ut alle dumper og søkker som irriterer. Så står det bare igjen å bestille en ny plen. Og før du vet ordet av det har du fått en plen som er av det slaget som tiltrekker seg golfspillere. Denne metoden virker også for utålmodige nybyggere. En slik hage skal vi besøke i det niende og nestsiste hageprogrammet sommeren 2002.

Seersuksess
”Grønn glede”, ledet av Mette Stensholt Schau, er et flermedialt prosjekt med innslag i Norgesglasset på P1 og egne internettsider, i tillegg til tv-programmene hver torsdag. Serien slo tidlig an blant seerne. Etter tre programmer hadde ”Grønn glede” gjennomsnittlig 555 000 seere. – Over en halv million seere gir ”Grønn glede” en gjennomsnittlig markedsandel på 57 prosent, og det er meget bra, sier Wenche Gjendem i NRKs forskningsavdeling.

Egenprodusert hageprogram fra NRK Vestfold, i samarbeid med Naturredaksjonen, NRK
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 92 01 51 94
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. En god plen kan brukes til så mangt – ikke bare til golf, større baller går også bra, synes Mette Stensholt Schau (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)
2. ”Nå hvil deg borger, det er fortjent”. Mette Stensholt Schau strekker seg ut på den perfekte plenen… (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)