Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. desember 2000 kl 21.10 Millionloddet

Millionloddet (t)


NRK2 torsdag 28. desember kl 21.00
Millionloddet: (5:6)

Millionvinneren oppdages

En lokal journalist har fått snusen i at Jane Crowther Trust er en bedrift som eies av den heldige lotterivinneren. Han dukker opp på kontoret og konfronterer Alison, Pauline, Marion og Virgina med at han vet at en av dem er vinneren, og han forlanger å få et svar.

Alison bestemmer seg for å fortelle hele historien, men journalisten tror henne ikke. Han er overbevist om at Virginia er den heldige vinneren, og bestemmer seg for å forfølge henne. Virginia gjør sitt beste for å riste han av seg, noe som viser seg å ikke være helt enkelt.

Familiekonflikt
Alison har ordnet en jobb for David i Jane Crowther Trust, og han er såre fornøyd. Men det er helt til han går i banken og oppdager at datteren Sarah sitter i skranken. Hun forteller at hun har sluttet skolen, og hun er fullt klar over at han har et forhold til en annen kvinne. David blir frustrert, og verre blir det når han oppdager at Sarah har flyttet hjemmefra og inn i en liten leilighet sammen med kjæresten Phil. Og Sarah har flere nyheter på lager...

Om serien
I den britiske dramaserien \"Millionloddet\" møter vi Amanda Redman i rollen som Alison Braithwaite, en ordinær husmor med mann og tre døtre. I en forstad til Leeds lever hun et helt normalt liv med sin familie - helt til hun en dag vinner 38 millioner pund i et lotteri.

For Alison er døtrene Virginia (Sarah Smart), Sarah (Sarah Churm) og Charlotte (Keeley Fawcett) og mannen David (Peter Davidson) det aller viktigste i livet. Hun holder i trådene hjemme og gjør det hun kan for å sikre familien et enkelt og greit liv. Men under overflaten lurer kaoset. David har utenomekteskapelige affærer på jobben, Virginia bruker mer tid på fest og marihuana enn universitetsstudier, Sarah er seriøs i alt hun gjør og tar det veldig tungt når tingene ikke går hennes vei, og Charlotte finner seg ikke til rette verken hjemme eller på skolen.

Men den største hemmeligheten av dem alle har Alison selv. Hun har ikke tenkt å fortelle familien om de 38 millionene hun har vunnet. I stedet vil hun at de alle fem skal fortsette sitt normale liv, mens hun får sjansen til å gjøre noe for seg selv. Men hvor lenge kan hun holde på med dobbeltlivet uten at noen av de andre fatter mistanke? Det gjelder å finne et påskudd som er passe normalt og sannsynlig, og håpe på at resten av familien går på limpinnen.

Alison får hjelp fra regnskapsføreren Pauline Farnell (Lynda Bellingham) og venninnen Marion Riley (Sylvia Syms), og sammen starter de et firma som skal hjelpe mennesker samtidig som de sakte men sikkert gjør milliongevinsten enda større.

NRK2 torsdag kl 21.00

Britisk dramaserie
Originaltittel: At home with the Braithwaites
I rollene: Amanda Redman, Peter Davison, Sarah Smart, Sarah Churm, Keeley Fawcett, Lynda Bellingham og Sylvia Syms.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
1. Sarah (Sarah Churm) og faren David (Peter Davison) på bensinstasjonen der Sarah arbeider. (Foto: YTV)
2. Sarah Braitwaite (Sarah Churm). (Foto: YTV)