Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. september 2003 kl 21.30 Valg 2003: Folkemøte fra Oslo

Oss selv nærmest?

I kveld leder Knut Olsen folkemøte fra Oslo. (Foto: NRK)
I kveld leder Knut Olsen folkemøte fra Oslo. (Foto: NRK)
Dette er tema for kveldens folkemøte i Oslo. Knut Olsen får besøk av blant andre Per-Kristian Foss (H), Marit Arnstad (Sp), Per Sandberg (FrP) og Inga Marte Torkildsen (SV). Det blir også en skikkelig byduell mellom byrådsleder Erling Lae (H) og utfordrer Rune Gerhardsen (Ap).

Det er ventet høy temperatur i Trikkestallen på Torshov i Oslo i kveld når politikerne skal diskutere fordelingspolitikk, fattigdom og asylpolitikk.

Børretzen kommer
Som vanlig byr "Folkemøte" også på en humoristisk vri på politikken. I kveld går oppgaven til folkefavorittene Odd Børretzen og Lars Martin Myhre.

Gratis billetter
Billetter deles ut på Trikkestallen mandag 1.9. etter kl. 1200. Billettene er gratis med en begrensing oppad på fire billetter per person.

Fire folkemøter
Fire tirsdager fram mot valget 15. september leder Knut Olsen direktesendte folkemøter fra fire av Norges største byer. Her samles både rikspolitikere og lokalpolitikere til debatt. Også publikum får sjansen til å slippe til med spørsmål eller korte innlegg. I tillegg blir det satire av ypperste merke. 19. august er det debatt på Handelshøyskolen i Bergen. Tirsdag 26. august sendes folkemøtet fra Tromsdalen Kulturhus i Tromsø. 2. september står Oslo og Trikkestallen på Torshov for tur, og 9. september er sendingen fra Samfundet i Trondheim.

Den øvrige valgdekningen på NRK1
Hver mandag og torsdag kl. 20.25 er det "Valg 2003: Redaksjon EN" med Viggo Johansen. Første sending er mandag 18. august.

- Her henter vi ut det beste fra "Redaksjon EN"-konseptet, og tilpasser det valgstoff. I tillegg vil det bli valg-reportasjer og dueller, sier prosjektleder Lene Einang Flach.

Valg fra distriktene
De lokale politikerne får mye plass på NRK under årets kommune- og fylkestingvalg. Hver onsdag f.o.m. 20. august skal NRKs 11 sendesteder ha egne overføringer på NRK1 under tittelen "Valg 2003: Distriktsendinger" - etterfulgt av fem minutter distriktsnyheter som vanlig fram til kl. 21.00.

Partilederdebatten
Fredag 12. september kl. 20.25 sendes den tradisjonsrike partilederdebatten. Programledere er Bente Engesland og Magnus Takvam.

Valgnatten
På valgdagen starter NRK1 sin valgsending 19.30 og holder i hvert fall på til 01.00. Programledere er Nina Owing, Stein Bjøntegård og Geir Helljesen. I år vil NRK veksle mellom riksdekkende og lokale sendinger.

Dagen derpå
Dagen etter valget er det premiere på "Frokost-tv", som vil ha en utfyllende valgdekning. Det blir også en "etter valg-sending" tirsdag på "Standpunkt" der Erik Wold debuterer som programleder.

Dekningen på radio
Det blir "Politisk valgkvarter" hver dag på P2, og nyhetssendingen kl. 07.30 er utvidet med fem minutter. På "Her og nå" i P1 blir det utspørring av partilederne. I tillegg vil distriktskontorene har egne sendinger.

Egenprodusert debattprogram
Programleder: Knut Olsen
Medprogramleder i Oslo: Åsa Vartdal
Prosjektleder: Lene Einang Flach, 95265000
Presseansvarlig: Frøydis Haug , 23 04 99 18 / 98 48 02 78,