Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. april 2013 kl 21.30 Riksforsamlinga

Grunnlovsfeiring med klemmer og humor


Arbeidet med å lage en ny grunnlov har kommet til veis ende. Tiden er kommet for å spre den nye grunnloven til hele det norske folk og til de mektigste menneskene i landet.

Den høytidelige opplesningen av verdens eneste grunnlov med egen paragraf om klemming og humoristisk sans, foregår på festival hvor publikum gir hverandre Norges største gruppeklem.

Spesialdesignet drakt
Det eneste Are Kalvø nå mangler, er en ny folkedrakt. Det oppdraget gis til designer Tina Haagensen. Resultatet blir en blanding av bunaden og en onepiece med internasjonal "touch". Og drakten skal Are teste ut på selveste 17.mai, hvor han også deler ut grunnloven og det nye flagget.

Ser inn i fremtiden
Are tester også om den nye grunnloven vil virke i fremtiden, og gir oss et innblikk 20 år frem i tid med fremtidsblogger Eirik Newht. I Oslo forteller turister på sightseeing hva de ville forandret med Norge.

Den nye grunnloven overrekkes statsminister Jens Stoltenberg, som skal levere den videre til Stortingspresidenten. Men kontoret hans, det er ikke Stoltenberg sikker på hvor er.

Om serien
"Riksforsamlinga" er en humoristisk dokumentarserie der Are Kalvø har bestemt seg for å gi Norge en ny og bedre grunnlov som stemmer overens med det folk mener nå, og ikke det folk mente for et par hundre år siden.

Gjennom åtte programmer reiser han rundt ut i landet og får bidrag fra det norske folk om hvilke prinsipper som skal danne den nye grunnloven.

Are forhører seg om hvor mye religionsfrihet folk vil ha, og tester hvordan en konge eller dronning kan oppføre seg. Han får kjendiser til å kle seg nakne for den nye grunnloven og prøver ut en ny valgordning.

Til slutt gjenstår det å se hvordan den nye grunnloven blir akseptert av det norske folk.

Norsk underholdningsserie i åtte deler.
Produsert av ITV Studios Nordic (2012).
Med: Are Kalvø, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.