Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. september 2001 kl 20.55 Niern: Niern: Den tynne mannen

Uslåelig Hollywood-team

Nora Charles (Myrna Loy) og Nick Charles (William Powell) løser flokene i kriminalkomedien
Nora Charles (Myrna Loy) og Nick Charles (William Powell) løser flokene i kriminalkomedien "Den tynne mannen". (Foto: Warner Bros.)
”Den tynne mannen” ble til i talefilmens barndom og var den første i en serie på seks engasjerende kriminalkomedier med filmdronningen Myrna Loy og hennes faste medspiller i disse filmene, William Powell.

Det var i den sofistikerte kriminalkomedien ”Den tynne mannen” Myrna Loy fikk sitt store gjennombrudd og etablerte den uforglemmelige rollefiguren Nora Charles. Alltid ”cool” og sjarmerende, på en karakteristisk, tørrvittig måte.

Trafast partner
Nora Charles er den trofaste partner, alltid ved husbondens side. Myrna Loys motspiller William Powell ble like kjent som henne for sin innsats i rollen som privatdetektiv Nick Charles. Han er den cocktail-nippende elegantier, skarpingen som det alltid står en kvinne bak: Nora.

Sammen ble Myrna Loy og William Powell et uslåelig Hollywood-team, og filmbyen fortsatte å produsere kriminalkomedier med de to i hovedrollene til langt ut på 1940-tallet.

Forrige tirsdag 18. september kunne vi for øvrig seg de to i komedien ”Love Crazy” fra 1941, med de to i hovedrollene.

Originaltittel: The Thin Man (Anbef. voksne)
Regi: W.S. van Dyke
I rollene: William Powell, Myrna Loy, Maureen O'Sullivan, Nat Pendleton
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Nora Charles (Myrna Loy) og Nick Charles (William Powell) løser flokene i kriminalkomedien ”Den tynne mannen”. (Foto: Warner Bros.)