Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. desember 2010 kl 18.35 Verdens beste SFO

Helsesøster kommer


SFO skal få ny helsesøster. Sofus er veldig spent, siden det er han som oftest bruker helsesøsterens tjenester. Vil de komme god overens tro?

Verre er det med Nico. Til hans store skrekk oppdager han at det er samme helsesøster som de hadde på Saglia skole, hun det gikk så mange forferdelige historier om. Men hvordan skal han få overbevist de andre om at det er henne og at hun er ond, når alle synes hun er så forferdelig snill på utsiden?

Samtidig sliter Norah med hvordan hun skal slippe unna løgnene sine nok en gang. Hun har nemlig sagt at hun kjenner kronprinsesse Mette-Marit, og at hun kan sikkert åpne utstillingen til inntekt for UNICEF for dem. Problemet er bare at hun i virkeligheten ikke kjenner henne.

Om serien
"Verdens beste SFO" er en helt ny norsk sit com/humorserie for barn, men som også passer for hele familien. I ni episoder følger vi barna på skolefritidsordningen, og først og fremst er dette en serie om barna.

SFO-bestyreren Cecilie drømmer om å lage verdens beste SFO, men opplever at barna og de ansatte til stadighet står i veien for hennes ambisjoner. Barna derimot, erfarer at det gang på gang er Cecilie og de voksne som lager problemene, og at det alltid er dem, de minste, som må ordne opp.

SFO-barna
Sofus har det alltid med å skade seg, og han drømmer om en dag hvor han slipper å gå til helsesøster. Norah har så lett for å lyve at enkelte ikke tror på henne når hun snakker sant engang. Nico er både morsom og utadvendt, men innad er han kanskje litt mer usikker. Johanne, som i sin iver etter å mekke på ting, har det med å ødelegge det hun får i hendene. Yousef med sin fornuftighet får stadig en hel masse å ordne opp i.

Sammen har de en tendens til å vikle seg inn i situasjoner de ikke aner hvordan de skal komme ut av, men fremfor alt er de en herlig gjeng. Dagene blir aldri like på SFO.

Serien er skrevet av Nytt på nytts tekstforfattere Peder Udnæs, Elisabeth Botterli og Ole Marius Araldsen, regi er ved Arne Lindtner Næss og produsent er Jeanette Sundby.


Situasjonskomedie/humorserie i 9 deler for barn
Produsert av Nordisk Film TV for NRK
Produsent: Jeanette Sundby
Regi: Arne Lindtner Næss
Manus: Peder Udnæs, Elisabeth Botterli og Ole Marius Araldsen
Prosjektleder NRK: Gitte Calmeyer, Trond Storaa
Medvirkende: Anna Celine Bredal, Luca Thompson, Jonas Abdulbasid Harun, Iben Vagle, Yousef Hjelde El Mofty, Christine Hope, Janny Hoff Brekke, Jeppe Beck Laursen, Ulrikke Døvigen m.fl.
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 9116 4716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no