Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. september 1999 kl 21.30 Først & sist med Fredrik Skavlan

Først & sist med Fredrik Skavlan


NRK1 fredag 17. september kl 21.30
Først og sist med Fredrik Skavlan

Aktuell underholdning hos Skavlan

Når Fredrik Skavlan i kveld har premi?re på sitt talkshow \"Først og sist\", slår han til med sterke navn på gjestelisten -Thorvald Stoltenberg, Mia Gundersen og Erlend Loe.
Thorvald Stoltenberg har akkurat flyttet hjem etter noen år i Danmark. Her har han vært diplomat, men nå går eldsteblad Stoltenberg av for aldersgrensen. Hva som skal oppta han i tiden som følger, vet bare han selv, og det vil han fortelle om i kveld.
Superpopulære og superaktuelle Mia Gundersen gjør også sin inntreden hos Fredrik Skavlan i kveld. Onsdag hadde hennes nyeste musikal \"Sugar\", der hun spiller sammen med blant andre Nils Vogt og Sven Nordin, premi?re. Musikalen fikk fabelaktige kritikker i riksavisene, og Gundersen ble titulert som sukkerklumpen selv. Mia Gundersen er altså igjen i søkelyset, og hun er populær som aldri før.
Forfatterbesøk blir det også hos Skavlan i kveld. Norges nye stjerneskudd på forfatterstammen, Erlend Loe, kommer. Han er for øyeblikket landets bestselgende forfatter og i tillegg aktuell med en ny bok, \"L\".
Dermed skulle aktualitetsperspektivet være sikret og plassene i sofaen hos Skavlan besatt.

Om programmet
Ny vignett og nytt studio, et program i helt ny innpakning, men med samme formål som tidligere. Først i helga, men sist i uka er fortsatt oppskriften til Fredrik Skavlan. Han presenterer et talkshow bundet sammen med gjester i studio og videobånd-innslag.
- Vi har et litt spesielt program i forhold til andre i og med at vi fokuserer på samtalen gjestene i mellom. Programmet lever av seg selv når gjestene finner tonen og virkelig begynner å prate sammen. Møtene menneskene i mellom er dynamikken, mener Skavlan.
- Det gjør programmet uforutsigbart samtidig som det er underholdende, fortsetter han.
For selv om det er aktualiteter som tas opp, er programmet definitivt underholdning.
- Vi ligger i skjæringspunktet mellom underholdning og aktualitet, og det gjelder å finne den rette balansen disse to i mellom, poengterer han.

Om Fredrik Skavlan
Fredrik Skavlan (31) har vært journalist i Dagbladet i mange år. Ett år før NRK2 startet opp, holdt han et innlegg om NRK2 på et seminar i regi av Stein Roger Bull. Kontakten dem i mellom førte til at han senere ble tilbudt jobb som programleder i Absolutt på NRK2. Deretter bar veien til Sommeråpent sommeren 1997 med Ingunn Kyrkjebø, og til innsamlingsaksjonen i november samme år med Lottelise Folge. Først & sist gikk i beste sendetid fredager ifjor høst, og suksessen fortsetter denne høsten med 12 nye programmer.

NRK1 fredag kl 21.30

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Fredrik Skavlan
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18