Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. februar 2007 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

"Et siste strøk"

Broughton (Simon Dutton) på sengen flankert av Blaketon (Derek Fowlds) konstabel Rob (Jonathan Kerrigan) og doktor Helen (Sophie Ward). (Foto: Granada International)
Broughton (Simon Dutton) på sengen flankert av Blaketon (Derek Fowlds) konstabel Rob (Jonathan Kerrigan) og doktor Helen (Sophie Ward). (Foto: Granada International)
Kunsthandler Hildy Dressler har lært bort det meste hun kan om malerier og kunsthandel til Jack i Aidensfield. Men hun og Dieter, mannen hennes, har grådige kunsttyver i hælene. Både lord Ashfordly og hans kamerat Broughton blir innblandet i tumultene.

Hildy blir urolig da Dieters bil blir funnet i en grøft. Hennes mann er ikke å spore noe sted. Hun skynder seg hjem og finner ut at et uerstattelig maleri av den franske impresjonisten Manet er forsvunnet. Jack informerer straks politiet om at Dieter hadde med seg en ekte Manet til England etter krigen, et maleri som før dette ble fraktet i sikkerhet ut av Nazi-Tyskland.

Mislykte forhandlinger
Det viser seg at Dieter har tatt seg fram til sykehuset. Han forteller Hildy at han ble presset av veien av noen som var ute etter ham. Mistanken faller på Broughton, lordens kamerat. Han har i lang tid forsøkt å forhandle med Dieter om Manet-maleriet.

Skudd i mørket
Bilen som presset Dieter av veien, blir funnet av politiet. Sporene leder til Broughton, og lord Ashfordly viser seg å være i lag med ham på et hemmelig sted sammen med en mystisk tredjemann. Et skudd løsnes og en mann stuper.

Livet kort, kunsten lang
Hildy som hele tiden har gjemt unna maleriet, har fått nok. Kunstverket har bare brakt ulykke med seg, og hun befaler at Jack tilintetgjør det. Dét har Jack ikke hjerte til. Han tar det med seg til Gina og Blaketon på puben for å gi det "et siste strøk".

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Heartbeat (serie 15)
Kveldens episode: "PICTURE THIS"
Produsert av: Granada International
Med bl.a. William Simons (Alf Ventress), Peter Benson (Bernard "Bernie" Scripps), Sophie Ward (Helen Trent), John Duttine (George Miller), Derek Fowlds (Oscar Blaketon), David Lonsdale (David Stockwell), Tricia Penrose (Gina Ward), Jonathan Kerrigan (Rob Walker), Mark Jordon (Phil Bellamy), Gwen Taylor (Peggy Armstrong)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Mer om serien