Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. april 2005 kl 23.25 Nattkino: Han elsker meg ... han elsker meg ikke

Håpløs forelskelse

Denne svarte komedien handler om den begavede kunststudenten Angélique som er vilt forelsket i Loïc en lege som er gift med Rachel som venter deres første barn.

Angélique (Audrey Tautou) sender legen både kjærlighetsbrev og gaver, og forteller venninnen Héloïse (Sophie Guillemin) at, til tross for hva det ser ut som, planlegger Loïc (Samuel Le Bihan), å gå fra sin kone (Isabelle Carré). Angélique overser også totalt oppmerksomheten fra sin kjærlighetssyke venn David (Clément Sibony) som begynner å bli lei av måten Loïc behandler Angélique på.

Kunststudentens forelskelse i legen blir mer og mer åpenbar, og ekteskapet til Loïc og Rachel begynner å skrante. Rachel fatter mistanke og aborterer. Samtidig står Loïcs karriere i fare når en pasient beskylder ham for overfall. Men hele tiden er Angéliques høyeste ønske å være ved hans side.

Omtrent midtveis i filmen gjør regissøren Laetitia Colombani et grep, og reverserer handlingen slik at vi får historien sett fra en helt annen side, nemlig med Loïcs øyne.

Fransk dramakomedie (2002)
Originaltittel: "À la folie….pas du tout"
Med: Audrey Tautou, Samuel Le Bihan, Isabelle Carré, Sophie Guillemin, Clément Sibony
Regi: Laetitia Colombani
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78