Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. august 2001 kl 20.00 Du skal danse mye ...

Siste danseprogram fra Tromsø

Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson presenterer i kveld det siste av tre programmer fra Skarphallen i Tromsø. Her møter vi de fremste dansebandene i Norge, Sverige, Finland og Danmark. I kveldens program er svenske Monika Sjöström gjesteartist.

Monika Sjøstrøm synger, sammen med Christer Sjögren fra Vikingarna, tittelmelodien til filmen "Bornholms stemme". Låten har fått navnet "Vindar från nordvest" og er skrevet spesielt for filmen. Dette er en ny sjanger for Sjögren, som med denne melodien forlater dansebandstilen noe.

I år (1999) er det tiende året på rad dansegalla-general Rolv-Are Pettersen byr opp over 3000 mennesker til dans i Tromsø, og i anledning jubileet har han slått på stortromma. Publikum får gleden av å bevege dansefoten til Vikingarna, Scandinavia, Tommys og Kandis, som utgjør eliten av danseband i Norden.

Vikingarna trenger ingen nærmere introduksjon etter flere tiår med plateutgivelser og sceneopptredener bak seg. For alle virkelige danseband-fans er de selve symbolet på dansemusikk.

Også Scandinavia har mange trofaste og entusiastiske fans. De er Norges stolthet innen dansebandsjangeren og kommer garantert til å få opp stemningen i hallen.

Mange danseband-tilhengere kjenner også godt til de danske og finske gjestene, henholdsvis Kandis og Tommys. Skulle de være ukjente for deler av publikum, er muligheten til stede for å stifte et nytt og hyggelig bekjentskap på dansegallaen.

Reporter på plass
Også i kveld er reporter Beate Hårstad Jensen på plass i hallen. Hun gleder seg til å oppleve atmosfæren og entusiasmen hun har hørt om på forhånd, og vil lete hallen rundt etter intervjuobjekter blant publikum og dansende.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Troms
Programledere:Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson
Reporter: Beate HårstadJensen
Prosjektleder: Elin Østraat
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 88 43