Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 28. februar 2011 kl 21.40 Film: Rambo - First Blood II

Rambo - frigjøreren


Det er duket for Rambo – First Blood II i kveld. Den høyt dekorerte Vietnamveteranen John Rambo (Sylvester Stallone) sitter nå i fengsel etter å ha startet en enmannskrig mot den urettferdige sheriffen, Will Teasle (Brian Dennehy).

Den eneste som Rambo kanskje anser som sin venn, oberst Trautman (Richard Crenna), dukker opp i fengselet og tilbyr seg å få Rambo ut av fangenskap.

Det er selvfølgelig en liten hake ved det. Trautman trenger nemlig sin beste mann til å utføre et livsfarlig og hemmelig oppdrag: Etter Vietnam-krigen er 2500 amerikanere fremdeles ikke gjort rede for, og det anses som sannsynlig at en del av disse fremdeles holdes fanget i området. Rambo blir følgelig sendt til Sørøst-Asia for å oppspore eventuelle krigsfanger der.

Overlatt til seg selv
Oppdraget setter Rambos overlevelsesevner på en hard prøve, særlig når det viser seg at noen høyere oppe i gradene føler at Rambo kan unnværes. Rambo blir overlatt til seg selv, og kun bevæpnet med pil og bue, og sin beryktede kniv, må han bekjempe fienden som er utstyrt med de mest moderne våpen.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk spillefilm fra 1985
Originaltittel: Rambo – First Blood II
Regi: George P. Cosmatos
Med Sylvester Stallone, Richard Crenna og Charles Napier
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no